Home » D:News » Acum nu trebuie să vă mai îngrijoraţi din cauza asamblatului mobilei din IKEA, mulţumită unor roboţi creaţi recent – VIDEO

Acum nu trebuie să vă mai îngrijoraţi din cauza asamblatului mobilei din IKEA, mulţumită unor roboţi creaţi recent – VIDEO

Publicat: 23.04.2018
O echipă de ingineri de la Institutul Tehnologic Nanyang din Singapore au reuşit să programeze două braţe robotice pentru a asambla un scaun de la IKEA, conform unui studiu publicat recent în Science Robotics.

Piesele individuale ale scaunului au fost aşezate aleatoriu, „fără o ordine specială pentru asamblarea robotică”, precizează cercetătorii în lucrare.

Folosind camere 3D şi senzori de forţă, perechea de braţe robotice au reuşit să asambleze scaunul în doar 20 de minute, relatează Futurism.

Asamblarea unei piese de mobilier implică mişcări foarte complexe. Roboţii industriali lucrează în mod normal cu tipare extrem de precise şi predeterminate, astfel, inginerii au formatat braţelele şi au montat senzori pe roboţi pentru a calibra mişcările şi forţa lor în toate etapele asamblării.

Nanyang Technological Institute

De asemenea, cu progresele în inteligenţa artificială, alături de senzorii de forţă şi de mişcare, braţele robotice pot deveni din ce în ce mai versatile, aceleaşi instrumente putând fi folosite pentru mai multe feluri de piese de mobilier.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un robot rusesc recrutează oameni pentru companii precum PepsiCo sau Ikea

Ce se va întâmpla cu averea imensă a fondatorului Ikea decedat recent? Moştenitorii miliardarului nu au acces la ea

Costumele personajelor din „Game of Thrones” sunt realizate din covoare de la Ikea

De ce mobila asamblată de noi este mai frumoasă decât cea cumpărată „de-a gata”?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase