Home » D:News » Horia Colibăşanu, a ajuns în tabăra a doua din Himalaya, în încercarea de a deschide o rută nouă pe Everest

Horia Colibăşanu, a ajuns în tabăra a doua din Himalaya, în încercarea de a deschide o rută nouă pe Everest

Horia Colibăşanu, a ajuns în tabăra a doua din Himalaya, în încercarea de a deschide o rută nouă pe Everest
Publicat: 20.04.2018
Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a ajuns, joi, în tabăra a doua din Munţii Himalaya, situată la 6.400 de metri altitudine, în încercarea de a deschide o nouă rută de ascensiune spre Vârful Everest, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Horia Colibăşanu, care se află în Himalaya din 28 martie, în încercarea de a deschide o rută nouă pe Everest, a început să echipeze ruta de ascensiune spre cel mai înalt vârf din lume şi se pregăteşte să urce, joi, spre tabăra 2, situată la 6.400 metri altitudine, scrie Mediafax.

“Suntem în grafic cu planificarea propusă şi am avut parte de vreme bună. Ne simţim bine în faza de aclimatizare şi ne pregătim să urcăm mai sus, pentru a echipa tabăra 2. Apoi ne întoarcem pentru odihnă în tabăra de bază ”, a spus Horia Colibăşanu.

După perioada de odihnă, Horia Colibăşanu şi partenerul său de expediţie, Peter Hamor, vor avansa spre altitudinea de 7.000 metri, unde vor instala o tabără de bază avansată, urmând ca tabăra 2 (6.400 metri) să devină tabără de bază.

“Starea noastră este foarte bună. Până acum nu am avut incidente şi am reuşit cu Peter să ne gândim la mai multe abordări pentru proiectul din acest an. Acum e important pentru noi să finalizăm perioada de aclimatizare, să ne odihnim şi să mâncăm suficient pentru a ne păstra condiţia fizică optimă. Ca de obicei, suntem în permanenţă cu gândul la vreme”, a mai adăugat Horia Colibăşanu.

Horia Colibăşanu a plecat în exediţie în data 28 martie, urmând să se întoarcă în România în 3 iunie. În acest an, obiectivul lui Horia Colibăşanu în Himalaya este deschiderea unei rute noi pe Everest (8.848 metri).

Anul acesta, are loc cea de-a 20-a expediţie internaţională a lui Colibăşanu şi cea de-a 15-a în Himalaya.

Horia Colibăşanu este considerat ca cel mai performant alpinist din istoria României, având în prezent în palmares ascensiuni de succes pe opt din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.

Anul trecut, Horia Colibăşanu a reuşit să cucerească vârful Everest (8.848 metri), din Munţii Himalaya, stabilind o premieră naţională după ce a urcat pe cel mai înalt vârf de pe Pământ fără şerpaşi sau oxigen suplimentar.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase