Home » D:News » Maşini de epocă au făcut spectacol la Alba Iulia. Vedeta, un Mustang din 1962 – GALERIE FOTO

Maşini de epocă au făcut spectacol la Alba Iulia. Vedeta, un Mustang din 1962 – GALERIE FOTO

Maşini de epocă au făcut spectacol la Alba Iulia. Vedeta, un Mustang din 1962 – GALERIE FOTO
Publicat: 22.04.2018
20 de maşini de epocă au fost expuse, sâmbătă, la Alba Iulia, la Retro Parada Primăverii, cel mai apreciat autovehicul fiind un Ford Mustang fabricat în 1962, care a circulat în statul american Colorado. Acesta este decapotabil, are cutie automată şi climă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Organizatorul expoziţiei Retro Parada Primăverii, Mircea Grava, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că foarte multe dintre autovehiculele expuse sunt din anii 1960.

Galerie foto

vezi galeria
26 foto
 
”Evenimentul s-a desfăşurat astăzi în circa 27 de oraşe şi municipii din România sub patronajul Retro Mobil Club România, o asociaţie a pasionaţilor de vehicule istorice care, după norme, înseamnă că maşina trebuie să corespondă tehnic şi estetic, dar să aibă cel puţin 30 de ani de la data fabricaţiei. La nivel de ţară Retro Mobil Club este organizat pe filiale judeţene, aici fiind filiala Alba. Deşi nu e prezent acum, ne mândrim cu cel mai vechi autovehicul istoric al filialei, un Ford A din 1927, care funcţionează. Anii trecuţi a fost prezent la expoziţie”, a spus Mircea Grava.
 
Cel mai vechi şi atrăgător autovehicul expus a fost un Ford Mustang, fabricat în 1962, care a circulat în statul american Colorado, fiind achiziţionat de un colecţionar din Alba. Autoturismul are cutie de viteze automată, climă şi un motor de 6.000 de centimetri. Nu este modificat şi corespunde din punct de vedere tehnic şi estetic.
 
De asemenea, alte autovehicule apreciate de vizitatori, au fost un Corvette alb şi un Packard, o maşină care făcea parte din ”American Dream”
 
Au mai fost expuse un exemplar rar de Toyota, un UAZ 469 B, model care mai există încă în serviciul armatei ruse, dar şi alte mărci precum Jaguar, Ford, Renault, Volkswagen, Nissan, Aro, Dacia Clasic, Break, Berlină, dar şi Mercedes decapotabil fabricat pentru piaţa americană.
 
Expoziţia s-a organizat pe platoul din faţa Statuii Obelisc din Alba Iulia, fiind prezenţi sute de vizitatori.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase