Home » D:News » Ce soluţii propune un specialist spaniol pentru eliminarea petelor pigmentare

Ce soluţii propune un specialist spaniol pentru eliminarea petelor pigmentare

Ce soluţii propune un specialist spaniol pentru eliminarea petelor pigmentare
Publicat: 30.04.2018
Licenţiat în medicină şi chirurgie estetică, dr. Pablo Naranjo Garcia are 12 ani de experienţă în domeniul medicinei estetice şi a fost implicat în dezvoltarea unora dintre cele mai performante aparate pe bază de laser sau radiofrecvenţă. Expertul spaniol în medicină estetică ne-a explicat pe larg într-un interviu exclusiv cauzele apariţiei petelor pigmentare, dar şi soluţiile disponibile pentru acest disconfort estetic. În plus, dr. Pablo Naranjo Garcia ne-a făcut câteva recomandări importante în ceea ce priveşte o dietă echilibrată pentru sănătatea pielii.
CSÎD: Care sunt cauzele petelor cutanate?
 
Dr. Pablo Naranjo Garcia: Petele cutanate sunt pete de culoare închisă în comparaţie cu pielea normală, care apar din diverse motive. Acestea se localizează, în general, la nivelul feţei, femeile fiind cele mai predispuse la această afecţiune. Petele pot apărea din cauza modificărilor hormonale pe timpul sarcinii, din cauza acneei bacteriene, care poate lăsa pete pe ten, a pilulelor contraceptive sau a expunerii prelungite la soare. Modificările de pigmentaţie pot fi asociate şi cu disfuncţii tiroidiene şi pot ascunde boli interne la care nici nu vă gândiţi.
 
CSÎD: Există anumite medicamente care pot agrava petele pigmentare?
 
Dr. Pablo Naranjo Garcia: Aşa cum spuneam, unul dintre motivele apariţiei petelor pigmentare este administrarea de medicamente. Cele de la care ne putem aştepta să ne păteze tenul sunt tratamentele pe bază de estrogeni, că tot menţionasem anterior despre anticoncepţionale, tetraciclină – un antibiotic care sensibilizează pielea în faţa razelor UV – sulfamide şi amiodaronă, aceasta din urmă fiind administrată în cazul bolilor cardiace. Mai rar, medicamentele pentru bolile de ficat sau cele determinate de acumularea fierului în organism precum este hemocromatoza, sunt responsabile pentru dezvoltarea petelor pigmentare.
 
CSÎD: Ce impact are expunerea la ultraviolete asupra pielii? Poate favoriza apariţia petelor pigmentare?
 
Dr. Pablo Naranjo Garcia: Cea mai recurentă cauză de apariţie a petelor pigmentare este expunerea prelungită la radiaţiile ultraviolete. Impactul este, aşa cum vă imaginaţi, unul extrem de nociv. Atunci când nu folosim creme cu protecţie UV, soarele reuşeşte ne ardă pielea şi melancocitele – celulele care produc melanină şi ne protejează pielea – sunt suprasolicitate. Activitatea lor intensă  este favorabilă apariţiei petelor pigmentare.
 
Citeşte continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase