Home » D:News » Ţara care îşi schimbă fusul orar pentru a se împăca cu vecinii

Ţara care îşi schimbă fusul orar pentru a se împăca cu vecinii

Ţara care îşi schimbă fusul orar pentru a se împăca cu vecinii
Publicat: 03.05.2018
Kim Jong Un s-a angajat, în timpul summitului intercoreean, ca Phenianul să revină la fusul orar al Seulului, în condiţiile în care în acest moment între cele două Coreei există o diferenţă se fus orar de 30 de minute.

Nu este singurul gest simbolic făcut în timpul summitului istoric care a avut loc săptămâna trecută. Kim Jong-Un a devenit primul lider al Coreei de Nord care a traversat linia de demarcaţie dintre cele două Corei după războiul încheiat în urmă cu 65 de ani, relatează site-ul agenţiei Yonhap, citată de Gândul

Kim Jong-Un a făcut un gest simbolic prin traversarea liniei de demarcaţie dintre cele două state, devenind primul lider nord-coreean care intră pe teritoriul Coreei de Sud.

După ce Moon Jae-in şi Kim Jong-un şi-au strâns mâinile şi după ce au traversat simbolic linia de demarcaţie dintre cele două state, liderul regimului de la Phenian a fost invitat în ”Casa Păcii”, locul unde se vor desfăşura întâlnirile dintre liderii celor două state.

”O nouă istorie începe acum şi intrăm într-o eră a păcii”, a scris Kim Jong-un în cartea de onoare a oaspeţilor.

Moon Jae-in şi Kim Jong-un au început discuţiile formale care ar putea duce la adoptarea unui tratat de pace a războiului coreean din 1950-1953, în urma căruia s-a semnat doar un armistiţiu.

Summitul intercoreean este cel de-al treilea din istorie şi primul din ultimii zece ani. Recentele summituri dintre liderii celor două Corei s-au desfăşurat la Phenian.

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase