Prima pagină D:News

Richard Gere a fost dat în judecată. De ce este acuzat actorul

Redactia Descopera.ro | 05.04.2018 | ● Vizualizări: 906
Sursa: Wikimedia Commons     + zoom
Galerie foto (1)

Richard Gere este acuzat de "furtul" unui proiect cinematografic de doi producători, pe care actorul american i-a dat deja în judecată pentru şantaj, potrivit hollywoodreporter.com.

Scott şi Anna Elias, proprietarii Random Acts Entertainment, spun că, în 2009, i-au adus lui Richard Gere un proiect de adaptare cinematografică a unei cărţi, "Bones of the Master: A Journey to Secret Mongolia", care, în cele din urmă nu s-a mai concretizat.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, Gere a dat în judecată compania de producţie, acuzându-i pe cei doi de încălcarea termenilor unui contract şi şantaj. În documentele sale, actorul menţiona că cei doi producători i-au cerut suma de 500.000 de dolari, ameninţându-l că îl vor da în judecată, conform Mediafax.
 
La rândul lor, producătorii spun că, după ce au lucrat opt ani la acest proiect, Gere a decis că vrea să îl facă singur, în ciuda unui contract încheiat între cele două părţi.
 
De altfel, anul trecut, Gere, în vârstă de 68 de ani, s-a oferit să le cumpere partea contra sumei de 50.000 de dolari, dar oferta a fost refuzată.
 
Printre rolurile majore interpretate de Richard Gere într-o carieră prestigioasă se numără prestaţiile sale din "American Gigolo", de Paul Schrader, şi "Ofiţer şi gentleman", de Taylor Hackford - care i-a adus prima nominalizare la Globurile de Aur; interpretarea din drama din era jazz-ului "Cotton Club", de Francis Ford Coppola; rolul personajului negativ Mike Figgis din "Afaceri interne"; milionarul romantic Edward Lewis din comedia romantică "Frumuşica/ Pretty Woman", care i-a adus a doua nominalizare la Globul de Aur. Lor li se adaugă rolurile din drama romantică "Sommersby", de Jon Amiel, musicalul "Chicago" - pentru care a câştigat un Glob de Aur - şi "Dr. T şi femeile", un delicat studiu al relaţiilor, regizat de Robert Altman.