Home » D:News » Metodele prin care poţi deveni un părinte mai bun

Metodele prin care poţi deveni un părinte mai bun

Metodele prin care poţi deveni un părinte mai bun
Publicat: 10.05.2018
Chiar dacă suntem adulţi, nu am uitat greşelile pe care le-au făcut cu noi părinţii noştri. Şi, deşi ne-am spus de nenumărate ori că noi nu le vom repeta, în momente de crize apar fix aceleaşi tipuri de comportament. Pentru că acel tip de comportament – chiar dacă greşit – este atât de bine imprimat în subconştientul nostru, încât iese la iveală în momentele de oboseală extremă sau stres.

Deşi am înţeles că e nepotrivit chiar pe pielea noastră, în propria copilărie, această atitudine ne este cel mai la îndemână. Însă ne străduim să o înlăturăm, lucrăm cu noi, tocmai pentru că noi nu suntem părinţii noştri, suntem o altă generaţie, una care a înţeles că stilul de parenting ale lor nu mai poate fi aplicat.

Iată 3 metode simple, uşor de implementat, ce te vor ajuta pe tine să fii un părinte cool, iar pe copilul tău să fie liber şi independent. Că doar asta ne dorim cu toţii: un copil responsabil şi creativ.

Petrece timp de calitate

Joacă-te cu copiii tăi, lasă-i să aleagă ei activitatea şi distraţi-vă. Planifică în fiecare zi minimum 15 minute în care să vă jucaţi sau să faceţi o activitate care vă face placere fără să o întrerupeţi. Poate să citiţi împreună. Poţi începi tu să îi citeşti imediat cum s-a născut pentru că bebeluşilor le place să audă vocea părinţilor, le oferă un sentiment de siguranţă. Sau creaţi împreună anumite ritualuri de care îşi vor aminti cu siguranţă, iar ritualurile le oferă disciplină şi confort.

Setează limite inteligente

Copiii au nevoie de limite, pentru că astfel reuşesc să înţeleagă lumea. Doar astfel pot explora şi îşi pot descoperi pasiunile într-un mod sigur. Setarea limitărilor este, din punctual de vedere al unor specialişti, o dovadă de iubire. Nu uita că misiunea copilului tău este să fie independent. Aşa că atunci când poate să îşi strângă jucăriile, să se îmbrace singur, spele farfuria, lasă-l să o facă. Mai mult, nu încerca să repair tu totul. Dă-i posibilitatea să găsească el soluţii. Atunci când nu fugi imediat să îi împlineşti o nevoie sau să “îl salvezi” dintr-o situaţie , îi oferi şansa să înveţe să se bazeze pe el însuşi şi să aibă încredere în el însuşi.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase