Home » D:News » HBO, criticat pentru că a folosit elefanţi reali pentru serialul ”Westworld”. Ce au răspuns reprezentanţii televiziunii

HBO, criticat pentru că a folosit elefanţi reali pentru serialul ”Westworld”. Ce au răspuns reprezentanţii televiziunii

HBO, criticat pentru că a folosit elefanţi reali pentru serialul ”Westworld”. Ce au răspuns reprezentanţii televiziunii
Publicat: 09.05.2018
Compania HBO a fost criticată din nou de PETA după ce a folosit elefanţi reali la filmările pentru serialul SF "Westworld", animalele fiind supuse unor metode de dresaj abuzive, precum bătăi, electroşocuri şi cârlige ascuţite, potrivit hollywoodreporter.com.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui de programe al HBO, Casey Bloys, după episodul difuzat duminică, ce a inclus şi imagini cu elefanţi, scrie Mediafax.

„Animalele folosite în filme şi producţii TV sunt adesea ţinute în condiţii extreme şi provocatoare de stres, lipsite de tot ceea ce este natural şi important pentru ele şi supuse unor metode de dresaj abuzive, inclusiv bătăi, electroşocuri şi cârlige, în absenţa cărora ele ar părăsi pur şi simplu platourile de filmare”, a scris PETA, potrivit unui comunicat.

„Experţii PETA au identificat unul dintre elefanţii folosiţi în «Westworld» ca fiind Tai, deţinut de un furnizor celebru, Have Trunk Will Travel. În imagini realizate de martori la acest centru de dresaj, ea poate fi văzută plângând în timp ce i se aplică electroşocuri”, se arată în acelaşi comunicat.

HBO a mai fost criticat în trecut de PETA, după ce a folosit un leu în serialul „The Leftovers”, un tigru în „Vice Principals” şi un urs în „Silicon Valley”.

În 2012, trei cai au murit în timpul filmărilor pentru serialul „Luck”, fapt care a dus la anularea producţiei.

PETA spune că există o puternică opoziţie din partea publicului privind folosirea animalelor în industria de divertisment, lucru demonstrat de închiderea circului Ringling Bros. după 146 de ani de activitate, precum şi de faptul că multe agenţii de voiaj au renunţat în ofertele lor la plimbările pe elefanţi.

Organizaţia mai spune că mijloacele tehnice şi artistice din prezent permit crearea pe computer a imaginilor cu animale folosite în diverse producţii.

HBO a răspuns, luni, acuzaţiilor PETA: „Toate animalele folosite în serialele HBO sunt tratate cu extremă grijă şi respect în ceea ce priveşte starea de sănătate, siguranţa şi bunăstarea. Un reprezentant al American Humane, care vizează siguranţa animalelor, a fost prezent pe parcursul filmărilor la «Westworld». Acesta a confirmat că animalele au fost bine tratate, iar producţia a primit un calificativ în acest sens («Niciun animal nu a fost rănit»). Analizăm circumstanţele legate de înregistrările privind dresajul, care au vizat şi unul dintre elefanţii care apar în serial. Desigur, niciuna dintre înregistrări nu a fost realizată în timpul producţiei serialului şi nu reflectă practicile de pe platourile noastre”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase