Home » D:News » Beneficiile pe care le poţi obţine în urma consumului de căpsuni

Beneficiile pe care le poţi obţine în urma consumului de căpsuni

Beneficiile pe care le poţi obţine în urma consumului de căpsuni
Publicat: 21.05.2018
Căpşunele se numără printre cele mai iubite şi sănătoase fructe ale sezonului Se consideră că proprietăţile antioxidante pe care le deţin au legătură cu culoarea lor ,roşu-strălucitoare. Ştiai că 100 de g de căpşuni au numai 32 kcal? Le poţi include cu uşurinţă în regimul pentru controlul greutăţii, ca gustare de dimineaţă sau le poţi consuma la micul dejun!
 “O porţie de 100g de căpşuni îţi asigură tot necesarul de vitamina C. Aceasta intervine în repararea ţesuturilor din organism (piele, tendoane, ligamente, oase) şi ne protejează de efectele nefaste ale radicalilor liberi de oxigen implicaţi în apariţia anumitor boli grave precum cancerul, artrita şi boala cardiovascular
 
 Căpşunele conţin compuşi bioactivi de tipul acidului elagic, anthocianinei, catechinei sau quercetinei, cu rol antioxidant Aceştia scad riscul de boală cardiovasculară prin inhibarea oxidării LDL colesterolului sau stabilizarea plăcii de aterom ”, spune medicul nutriţionist Mihaela Posea pentru Ce se întâmplă, doctore?
 
Iată ce alte beneficii mai mai căpşunele în opinia medicului nutriţionist Florin Ioan Bălănică!
 Căpşunele reprezintă o bună sursă de vitamina B5, B6, C, K, mangan, potasiu, fibre alimentare acid folic, fitonutrienţi şi antioxidanţi, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi.
 
 Antioxidanţii şi fitochimicalele prezente în compoziţia capşunelor favorizează scăderea inflamaţiei din corp şi ajută la lupta împotriva anumitor afecţiuni inflamatorii precum osteoatrită, astm, ateroscleroză.
 
 Totodată, acidul salicilic deţinut de căpşune este benefic pentru cei care suferă de gută, de reumatism sau artrită.
 Aceste fructe sunt bogate în antocianidine care combat stresul oxidativ şi previn îmbătrânirea precoce. 
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase