Home » D:News » Dieta Eco-Atkins, buna şi pentru vegetarieni

Dieta Eco-Atkins, buna şi pentru vegetarieni

Dieta Eco-Atkins, buna şi pentru vegetarieni
Publicat: 20.05.2018
Poţi tine o dietă cu conţinut scăzut de carbohidraţi, cum ar fi Atkins, în timp ce urmezi un regim vegetarian sau vegan? Noi studii arată că este posibil. Un grup de cercetători a dorit să vadă dacă ar putea adapta dieta Atkins astfel încât să păstreze beneficiul pierderii în greutate, deja dovedit, dar să aibă ca efect şi îmbunătăţirea colesterolului, printr-o abordare vegetariană. Aşa a apărut programul "Eco-Atkins".

Cercetătorii au pus un grup de participanţi aflaţi la dietă vegană (care nu conţine nici un singur produs animal, nici măcar lactate sau ouă) să aibă încă două obiective în alimentaţie: un conţinut scăzut de carbohidraţi şi unul mare de proteine.

Astfel, proteinele (31% din totalul caloriilor) trebuiau luate în principal din soia, leguminoase, nuci şi seminţe. Majoritatea grăsimilor (43% din totalul caloriilor) proveneau tot din nuci, uleiuri vegetale şi avocado.
Restul de 26% din totalul caloriilor au fost carbohidraţii, proveniţi în special din fructe şi legume. Unele cereale, cum ar fi pâinea, orezul, cartofii şi produsele coapte au fost eliminate.
 
Beneficiile dietei Eco-Atkins
Cercetările au dovedit că, în comparaţie cu o dietă lacto-vegetariană, dieta „Eco-Atkins” ajută în mod clar la reducerea colesterolului, nu doar la scăderea în greutate. De asemenea, ApoB, o componentă a LDL care este legată de boala cardiacă, a scăzut semnificativ mai mult pentru dieta „Eco-Atkins”. Studiul a demonstrat că reducerea carbohidraţilor poate fi aplicată chiar şi pentru modelul riguros al alimentaţiei vegane, rezultând nu numai scăderea în greutate, ci şi scăderea rezistenţei la insulină şi scăderea trigliceridelor, precum şi scăderea colesterolului.
 
Ca urmare, dacă deja practici o alimentaţie vegetariană, dar nu reuşeşti să slăbeşti, această dietă ar putea fi soluţia pe care o căutai. Datorită ei poţi scădea cu aproximativ 8 kg pe lună, obţinând îmbunătăţiri ale tensiunii arteriale, colesterolului şi trigliceridelor, a căror prezenţă în exces a fost asociată cu boli de inimă.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase