Home » D:News » Un important institut renunţă la un studiu despre consumul de alcool ca urmare a controverselor legate de implicarea companiilor de profil

Un important institut renunţă la un studiu despre consumul de alcool ca urmare a controverselor legate de implicarea companiilor de profil

Un important institut renunţă la un studiu despre consumul de alcool ca urmare a controverselor legate de implicarea companiilor de profil
Publicat: 22.05.2018
National Institutes of Health (NIH), institut cu sediul în SUA, a suspendat participarea la un studiu care avea ca miză investigarea dacă un consum moderat de alcool ajută la sănătatea cardiovasculară după ce au existat îngrijorări despre implicarea industriei alcoolului în studiu.

În declaraţia sa din Senat a directorului NIH, Francis Collins, acesta a declarat că implicarea institutului a fost retrasă, în timp ce oficialii investighează modul în care finanţarea pentru studiu a fost obţinută şi dacă studiul merită în continuare atenţie, potrivit Stat News.

„Pentru NIH, reputaţia noastră este atât de critică”, a precizat Collins. „Dacă ne punem într-o situaţie unde integritatea noastră să fie pusă la îndoială, simt că trebuie să luăm acest aspect în serios şi să venim cu o altă strategie”.

Relatările recente au scos la iveală că National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, o agenţie a NIH, a propus industriei să contribuie cu milioane de dolari la studiu. Criticii au precizat că finanţarea creează un conflict de interes şi o posibilă motivare pentru a publica descoperiri care ar susţine afirmaţiile industriei că băutul moderat ar îmbunătăţi sănătatea cardiovasculară.

Aşadar, conform lui Collins, o parte din investigaţia internă are scopul de a vedea dacă angajaţii NIH au căutat finanţare în moduri în care au încălcat politicile NIH.

Studiul este condus de Kenneth Mukamal de la Harvard Medical School şi Beth Israel Deaconess Medical Center. Într-o declaraţie, cei de la Beth Israel au precizat că aceştia efectuează propria lor investigaţie, dar până acum au susţinut că „nu am găsit nicio dovadă conform căreia studiul nu aderă la regulamentul instituţiei”. În declaraţie, oficialii au adăugat că institutul lor cooperează cu investigaţia NIH.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Când consumul de alcool duce la alcoolism şi cum se poate combate acesta

Alcoolul nu este în totalitate dăunător. Un nou studiu scoate la iveală că, în cantităţi mici, acesta poate fi benefic pentru creier

4 motive pentru a renunţa la alcool

Consumul frecvent de alcool poate afecta pe termen lung masa osoasă a tinerilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase