Home » D:News » Ce trebuie să mănânci pentru un păr sănătos

Ce trebuie să mănânci pentru un păr sănătos

Ce trebuie să mănânci pentru un păr sănătos
Publicat: 05.06.2018
Cine nu-şi doreşte un păr frumos şi sănătos? Investeşti sume uriaşe în îngrijirea lui, mergi la coafor pentru tratamente felurite şi ai acasă cele mai performante gadgeturi de îngrijire. Dar există lucruri mai simple şi mai eficiente pe care le poţi face pentru un păr cu adevărat strălucitor. Unul dintre acestea este o dietă echilibrată, care să conţină, pe cât posibil, şi aceste 5 alimente:
Somon, pentru strălucire
Peşti precum somonul, sardinele şi macroul sunt foarte bogaţi în acizi graşi omega-3 sănătoşi. Corpul tău nu poate sintetiza de unul singur aceste grăsimi sănătoase, aşa că trebuie să le iei din alimente sau din suplimente.  Acestea te ajută la prevenirea unui număr semnificativ de boli, dar sunt şi foarte bune pentru un păr sănătos şi strălucitor. Consumă măcar o dată sau de două ori pe săptămână o porţie de peşte şi rezultatele se vor vedea destul de repede.
 
Iaurt grecesc, pentru un păr rezistent
Iaurtul grecesc este o sursă excelentă de proteine, aceste adevărate cărămizi ale celulelor organismului. În plus, conţine vitamina B5, care contribuie la vascularizarea scalpului, deci şi la creşterea părului. Cunoscută şi sub denumirea de acid pantotenic, cel mai probabil l-ai observat şi în compoziţia produselor pentru păr. Vitamina B5 este eficientă împotriva căderii şi subţierii părului, aşa că nu strică să ai o sursă în plus din care să o iei, mai ales că un iaurt grecesc poate reprezenta, alături de câteva fructe de pădure, un mic dejun sănătos şi delicios.
 
Spanac, pentru a lupta cu părul fragil
Ca şi multe legume cu frunze verzi, spanacul este plin de nutrienţi uimitori. Are o cantitate impresionantă de vitamina A, plus fier, beta-caroten, folaţi si vitamina C. Acestea lucrează împreună, pentru un scalp sănătos. Aceste substanţe îţi păstrează părul hidratat, aşa că nu va mai fi casant şi nu se va mai rupe. Profită de sezonul verdeţurilor şi include spanacul în dieta ta, oricât de des poţi. Pentru variaţie, te poţi baza şi pe varza kale, care are aceleaşi beneficii
 
Citeşte continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase