Home » D:News » Tipuri de femei de care bărbaţii se feresc

Tipuri de femei de care bărbaţii se feresc

Tipuri de femei de care bărbaţii se feresc
Publicat: 11.06.2018
Bărbaţii au anumite nevoi pe care şi le doresc satisfăcute, mai ales în relaţia cu o femeie. Râvnesc la o parteneră care să îi înţeleagă, să îi susţină, să îi răsplătească cu momente de tandreţe şi să nu îi înşele. Şi lista ar putea continua! Există însă anumite tipologii de femei pe care le ocolesc cu desăvârşire. Iată doar câteva dintre acestea!

Femeia puternică

Mulţi bărbaţi adoptă o atitudine defensivă atunci când, în preajma lor, apare o femeie puternică. O reacţie determinată de ego-ul masculin, alimentată încă din copilărie de ideea că datoria lor este să devină stâlpi ai familiei şi, implicit, să aibă ultimul cuvânt de spus într-o relaţie sau căsnicie. “Bărbaţii care au mai bine dezvoltat spiritul de lider nu vor şti cum să se împace cu această nouă ordine socială, unde femeia este independentă şi ia decizii de una singură. Practic, în ochii lor, femeia încetează să mai corespundă reprezentării feminităţii şi nevoii de protecţie şi devine un alt bărbat, mai puternic decât el” , spune psihoterapeutul Oana Nicolau pentru Ce se întâmplă, doctore?!

Femeia care câştigă mai mult decât un bărbat

În ochii unui bărbat, o femeie care “face bani” echivalează cu o femeie puternică, iar asta, în subconştient, îi este reprezentat de falus. Dacă într-o relaţie femeia aduce acasă mai mulţi bani decât bărbatul, puterea îi revine ei, iar bărbatul se simte deposedat de autoritate, umilit etc. Studiile au arătat că atunci când bărbaţii îşi pierd rolul tradiţional de susţinători ai familiei sunt afectaţi atât în plan psihologic, cât şi pe plan sexual.

Femeia cicălitoare

“Critica şi cicăleala sunt cele mai distrugătoare arme într-o relaţie sau căsnicie. Bărbatul criticat se simte vulnerabil, lipsit de importanţă în faţa partenerei şi, cu timpul, va deveni incapabil să mai facă lucrurile bine”, susţine psihoterapeutul Diana Miron. Acestea sunt, de altfel, principalele motive pentru care mulţi bărbaţi se detaşează cu uşurinţă de femeile care nu sunt înţelegătoare şi pun presiune pe ei în momentele de criză.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase