Home » D:News » Pericolul din piscinele publice: cum un nor de clor s-a format deasupra unui bazin din SUA?

Pericolul din piscinele publice: cum un nor de clor s-a format deasupra unui bazin din SUA?

Pericolul din piscinele publice: cum un nor de clor s-a format deasupra unui bazin din SUA?
Publicat: 21.06.2018
Cel puţin 35 de oameni au fost expuşi unui nor de gaz din clor în San Jose, California, cu simptome ce au inclus dificultăţi de respiraţie şi vărsături. De asemenea, unele persoane au ajuns la spital în urma iritării grave a căilor respiratorii. Dar ce este un nor de clor şi cum s-a format?

În aproape orice situaţie, clorul adăugat în piscine şi chiar şi în apa potabilă pentru a omorî bacteriile nu prezintă riscuri pentru om; dar în forma sa gazoasă, clorul este foarte nociv, fiind folosit ca armă chimică în Primul Război Mondial, scrie Live Science.

Clorul este adăugat în piscine în formă de pudră sau lichidă şi doar prin sine, nu poate forma nori de gaz decât într-o cantitate foarte mare, conform precizărilor lui Diane Calello, director medical la New Jersey Poison Control Center din cadrul Rutgers New Jersey Medical School.

În cazul San Jose, se pare că s-a turnat un compus chimic într-o zonă greşită din camera de pompare, ceea ce a rezultat într-un amestec de concentraţie mare de acid clorhidric şi clor în piscină. Oficialii au găsit că nivelul de clor era de 15 ori mai ridicat decât limita permisă.

Deşi o astfel de situaţie este mai puţin gravă decât inhalarea substanţelor unei arme chimice, rănile provocate pot face ca persoanele să fie internate câteva zile în spital.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

TOP 20 cele mai spectaculoase piscine din lume – GALERIE FOTO

Ce este clorul?

Cât de periculos este clorul din piscină pentru organism

O femeie i-a dat fiicei sale să bea clor pentru a o trata de autism după ce a găsit acest remediu pe Facebook

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase