Home » D:News » Senatul Canadei a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional

Senatul Canadei a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional

Senatul Canadei a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional
Publicat: 21.06.2018
Camera Superioară a Parlamentului din Canada a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreţional, devenind astfel prima ţară din G7 care ar putea legaliza canabisul, relatează site-ul agenţiei Reuters şi cotidianul Independent.

Senatul a aprobat legea cu 52-29 de voturi. Legea permite persoanelor care au împlinit 18 ani să crească, să cumpere şi să folosească marijuana în scop recreaţional. Aceasta reglementează că o persoană poate creşte până la patru plante acasa, scrie Mediafax.

Proiectul de lege a fost aprobat marţi de Camera Comunelor, urmând să fie prezentat premierului Justin Trudeau, un susţinător al eforturilor de legalizare a marijuanei.

„Este prea uşor pentru copiii noştri să obţină marijuana şi pentru infractori să obţină profit. Astăzi vom schimba acest lucru. Planul nostru de a legaliza şi reglementa utilizarea marijuanei tocmai a fost aprobat de Senat”, a declarat Trudeau într-un mesaj postat pe platforma de microblogging Twitter.

În urma deciziei Parlamentului, Canada devine a doua ţară care aprobă folosirea marijuanei în scop recreaţional, la nivel naţional, după Uruguay, dar şi prima din Grupul ţărilor puternic industrializate (G7).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase