Home » D:News » Încă o prinţesă japoneză renunţă la titlu pentru a se căsători cu un om de rând

Încă o prinţesă japoneză renunţă la titlu pentru a se căsători cu un om de rând

Încă o prinţesă japoneză renunţă la titlu pentru a se căsători cu un om de rând
Publicat: 28.06.2018
Prinţesa Ayako a Japoniei va renunţa la titlul nobiliar pentru a se căsători cu un om din popor, iar nunta va avea loc pe 12 octombrie, în Tokyo, a anunţat familia imperială japoneză într-un comunicat, potrivit people.com.

Ayako este a doua prinţesă a Japoniei care renunţă la titlul nobiliar în ultimii doi ani, pentru a se căsători cu un om din popor, după Mako, fiica cea mare a prinţului Akishino şi nepoată a împăratului Akihito.

În vârstă de 27 de ani, aceasta se va logodi cu Kei Moriya, în vârstă de 32 de ani, angajat al companiei de transport NKY Line, pe 12 august, scrie Mediafax.

Ayako este fiica prinţului Norihito de Takamado, văr al împăratului Akihito, care a murit în 2002.

Odată cu plecarea lui Ayako din familia imperială, aceasta se va reduce la 17 membri.

Prinţesa Mako, cea mai mare nepoată a împăratului Akihito, a luat aceeaşi decizie, pe care a anunţat-o în mai 2017. Deşi între timp şi-a amânat nunta, cu Kei Komuro, până în 2020, ea a renunţat oficial la titlul de prinţesă în septembrie 2017.

De asemenea, sora mai mare a lui Ayako, prinţesa Noriko, s-a căsătorit cu un bărbat fără titlu nobiliar, un preot Shinto, în 2014.

Membrii familiei imperiale japoneze, considerată cea mai veche din lume, se gândesc la modernizare şi iau în discuţie revizuirea regulilor de succesiune – în prezent, numai moştenitorii de sex masculin au dreptul la tron -, dar şi posibilitatea ca femeile care se căsătoresc cu oameni din popor să nu mai fie nevoite să renunţe la titlul princiar.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase