Home » D:News » Adevăratul motiv pentru care au pătruns tinerii în peştera din Thailanda. A fost vorba despre un ”ritual”

Adevăratul motiv pentru care au pătruns tinerii în peştera din Thailanda. A fost vorba despre un ”ritual”

Adevăratul motiv pentru care au pătruns tinerii în peştera din Thailanda. A fost vorba despre un ”ritual”
Publicat: 13.07.2018
Cei 12 băieţi din echipa de fotbal thailandeză au fost salvaţi după ce au stat mai bine de două săptămâni captivi în peşteră, Însă multe persoane se întreabă cum au ajuns copiii în interiorul peşterii şi care este motivul pentru care au ales să intre.

Se  pare că antrenorul ducea echipa de fotbal în cadrul unui „ritual iniţiatic”, conform declaraţiilor unuia dintre salvatori. The Week scrie că băieţii şi-au lăsat rucsacurile şi pantofii afară înainte de a „intra în tuneluri, în cadrul unei iniţieri pentru tinerii localnici, în care îşi scriu numele pe peretele peşterii”, a afirmat Ben Reymenants. 

 „Însă o cantitate uriaşă de apă a inundat tunelurile şi au rămas blocaţi în interior”, a declarat Reymenants. Copiii se aflau într-o stare mentală şi fizică stabilă, dar erau slăbiţi din cauza lipsei alimentelor. 

Primele persoane ce i-au găsit pe băieţi au fost Rick Stanton şi John Volanthen. Cei 12 sportivi minori şi antrenorul lor au rămas blocaţi în data de 23 iunie în interiorul peşterii Tham Luang, din nordul Thailandei, în urma unei ploi torenţiale. Scafandrii sperau să îi găsească pe o porţiune numită Plaja Pattaya, dar aceasta era inundată complet. Aceştia au fost găsiţi la aproximativ 400 de metri distanţă.

Peste 1000 de oameni au fost implicaţi în operaţiunea majoră de salvare a tinerilor, printre care şi salvatori din China, Myanmar, Laos, Australia, Marea Britanie şi Statele Unite.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase