Home » D:News » ”Andi”, numele scrijelit de un turist pe Coloana Infinitului. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere, autorul este căutat

”Andi”, numele scrijelit de un turist pe Coloana Infinitului. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere, autorul este căutat

”Andi”, numele scrijelit de un turist pe Coloana Infinitului. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere, autorul este căutat
Publicat: 13.07.2018
Coloana Infinitului a fost vandalizată de un turist care şi-a scris numele pe opera lui Constantin Brâncuşi. Poliţiştii din Gorj au întocmit un dosar penal in rem pentru distrugere şi îl caută pe autor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Gorj, o persoană care a vizitat parcul care găzduieşte Coloana fără sfârşit a scrijelit pe Coloana Infinitului prenumele „Andi”, cu un obiect ascuţit, scrie Mediafax.
 
”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj s-au autosesizat cu privire la deteriorarea Coloanei Infinitului, fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracţiunea de distrugere”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
 
Nu este primul incident de acest fel. În 2017, Coloana Infinitului a fost vandalizată de două ori. Mai întâi, o fată 12 ani, din Slatina, în prezenţa părinţilor săi, a inscripţionat mesajul ”S+S=BFF”, cu un obiect ascuţit, pentru a-i transmite unei amice că vor rămâne prietene pentru totdeauna. În aceeaşi lună, o adolescentă de 16 ani şi-a scris numele pe opera lui Constantin Brâncuşi. Tânăra din Drobeta-Turnu Severin a primit o amendă pentru încălcarea regulilor referitoare la protejarea operelor de artă.
 
Ulterior, autorităţile locale au anunţat că vor monta camere de supraveghere şi senzori în jurul operelor, pentru depistarea celor care comit astfel de fapte. Deşi au fost montate, surse din anchetă afirmă că aceste camere nu sunt funcţionale.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase