Home » D:News » O altă victimă a creşterii nivelului mării poate fi infrastructura de internet

O altă victimă a creşterii nivelului mării poate fi infrastructura de internet

O altă victimă a creşterii nivelului mării poate fi infrastructura de internet
Publicat: 19.07.2018
Cercetătorii de la Universitatea Wisconsin-Madison şi de la Universitatea Oregon au arătat că mii de kilometri de cablu de fibră optică din regiunile populate de pe coasta Statelor Unite pot fi inundate din cauza creşterii nivelului mării.

Studiul, prezentat pe 16 iulie la simpozionul Applied Networking Research Workshop al cercetătorilor în reţele de internet, ilustrează infrastructura din zonele critice care pot ajunge sub nivelul mării în doar 15 ani, scrie Science Daily.

„Multe dintre pagubele care vor fi făcute în următorii 100 de ani vor avea loc mai degrabă mai devreme decât mai târziu”, a precizat Paul Barford, unul dintre autori. Acesta adaugă şi că „rezultatele ne-au surprins. Ne aşteptam să avem 50 de ani pentru a ne pregăti”.

Studiul a combinat date de la Internet Atlas, o hartă globală a infrastructurii (fizice) a internetului, cu previziuni ale creşterii nivelului apei realizate de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Cablurile de fibră optică îngropate sunt făcute pentru a fi rezistente la apă, dar spre deosebire de cablurile care străbat continente pe sub oceane, nu sunt impermeabile.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce este Internetul şi cum a apărut?

Cum te îmbolnăveşte Internetul. Ce se intamplă cu corpul tău când stai la calculator

Noile pericole pentru copii: accesul la internet şi bullyingul

Cât de dependenţi sunt copiii din România de internet? Datele care scot la iveală o realitate îngrijorătoare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase