Home » D:News » Cea mai grea roşie produsă în Olt va fi premiată cu 500 de euro şi o putină cu telemea

Cea mai grea roşie produsă în Olt va fi premiată cu 500 de euro şi o putină cu telemea

Cea mai grea roşie produsă în Olt va fi premiată cu 500 de euro şi o putină cu telemea
Publicat: 19.07.2018
Cea mai grea roşie produsă în judeţul Olt va fi premiată cu 500 de euro şi o putină cu telemea de Sibiu, în urma unei iniţiative a Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt, cu sprijinul Ministerului Agriculturii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri, consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu, a declarat, miercuri, că la concurs pot participa doar fermierii din cele patru cooperative de producători înfiinţate la începutul acestui an în judeţul Olt, respectiv din Pleşoiu, Ghimpeţeni, Vădăstriţa şi Urzica, şi care sunt înscrişi în Programul Tomata, relatează Mediafax.

Premierea va fi făcută de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Scopul acestei competiţii este de a stimula producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile româneşti. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediţii a «Zilei Recoltei» de la Slatina, ce se va desfăşura în perioada 10-14 octombrie, pe esplanada din centrul oraşului”, a precizat Florin Ciobanu.

Astfel, Asociaţia Tinerilor Fermieri Olt va premia cea mai grea roşie din judeţul Olt cu 500 de euro, iar Asociaţia producărilor de telemea Sibiu îi va oferi legumicultorului o putină cu telemea de Sibiu.

Până acum, două roşii ale unor producători din Pleşoiu şi Ghimpeţeni sunt candidate la câştigarea premiului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase