Home » D:News » Au fost realizate primele transplanturi pediatrice de rinichi din acest an, în România

Au fost realizate primele transplanturi pediatrice de rinichi din acest an, în România

Au fost realizate primele transplanturi pediatrice de rinichi din acest an, în România
Publicat: 20.07.2018
Medicii Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca au realizat primele transplanturi pediatrice de rinichi din acest an, beneficiari fiind un băiat de 13 ani Braşov, o fată de 14 ani din Timiş şi o fată de 19 ani din Satu Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al ICUTR Cluj-Napoca transmis, joi, transplantul renal la copil este o procedură dificilă pe care şi-o asumă doar centrele cu experienţă, scrie Mediafax.

”În primele două zile ale săptămânii au fost realizate la ICUTR Cluj-Napoca primele transplanturi pediatrice din acest an. A fost vorba de un transplant la un băiat de 13 ani din Braşov care a primit un rinichi de la mama sa şi de o fată de 14 ani din judeţul Timiş, care a primit un rinichi de la un donator pediatru cu moarte cerebrală, în vârstă de 14 ani, de la Oradea. Al doilea rinichi al donatorului de la Oradea, a fost transplantat unei tinere de 19 ani, din Satu-Mare, care avea insuficienţă renală cronică de la vârsta de 13 ani. Transplantul renal la copil este o procedură dificilă pe care şi-o asumă doar centrele cu experienţă, echipa de transplant a ICUTR fiind în măsură să răspundă oricăror provocări legate de transplantul renal”, se arată în documentul citat.

În acest an au fost realizate la institutul clujean un număr de 32 de transplanturi renale dintre care 24 de la donator cu moarte cerebrală şi 8 de la donator viu.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase