Home » D:News » Premieră în România: TIR-urile au început să călătorească pe calea ferată

Premieră în România: TIR-urile au început să călătorească pe calea ferată

Premieră în România: TIR-urile au început să călătorească pe calea ferată
Publicat: 26.07.2018
Primul tren încărcat cu TIR-uri care traversează România şi face legătura între Suceava şi Bulgaria a plecat din staţia Dorneşti şi va ajunge în localitatea Ruse la ora 16.00. Transportul vizează eliminarea traficului greu de pe şoselele din România.
Un tren special aparţinând CFR Marfă a plecat la ora 00.38 din staţia Dorneşti, judeţul Suceava spre staţia Ruse, potrivit Mediafax.

Trenul va face legătura feroviară a judeţului Suceava, unde există o staţie de încărcare a TIR-urilor care vin în special din Ucraina cu Bulgaria, Grecia sau Turcia şi este special destinat autovehicule rutiere, pe durata transportului feroviar şoferii acestora urmând să fie transportaţi în vagoane cuşetă aparţinând CFR Marfă.

Transportul de tip Rollende-Landstrassen (RO-LA) este realizat în cadrul programului finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru CFR Marfă pe ruta Dorneşti-Giurgiu Nord Fr.- Ruse şi retur şi vizează, pe lângă revitalizarea CFR Marfă, şi eliminarea traficului greu de pe şoselele din România.
 
Conform unui comunicat CFR Marfă, transporturile tip Rollende-Landstrassen vor fi efectuate în trenuri de marfă complete, formate din 20 de vagoane specializate pe care vor fi încărcate 20 de TIR-uri. La Suceava există o staţie de încărcare a TIR-urilor care vin dinspre Ucraina şi vor să ajungă în Bulgaria, Grecia sau Turcia.
 
Reprezentanţii CFR au anunţat că deocamdată TIR-urile se încarcă la staţia Dorneşti, însă ulterior staţia de încărcare va fi la Siret, făcându-se pregătiri în acest sens.
 
CFR Marfă deţine 160 de vagoane cu care se pot face asemenea transporturi, două trenuri fiind deja pregătite pentru efectuarea acestor curse.
 
Trenul special, care a plecat de la Suceava joi noaptea este aşteptat să ajungă în straţia Ruse la ora 16.00.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase