Home » D:News » Şofer din Iaşi s-a intoxicat cu nitriţi din izvor. Este în stare gravă la spital

Şofer din Iaşi s-a intoxicat cu nitriţi din izvor. Este în stare gravă la spital

Şofer din Iaşi  s-a intoxicat cu nitriţi din izvor. Este în stare gravă la spital
Publicat: 27.07.2018
Un bărbat în vârstă de 56 de ani, şofer, a ajuns joi la spital, în stare gravă, după ce s-a intoxicat cu nitriţi din apa unor izvoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicii ieşeni au declareat că F.I., în vârstă de 56 de ani, un şofer din municipiul Iaşi, a fost transportat iniţial de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, scrie Mediafax.

Eclipsa de Lună din 27 iulie, vizibilă din România. Tot ce trebuie să ştii despre cea mai lungă eclipsă totală din acest secol

„Pacientul a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie, având o saturaţie de 70% oxigen, fiind extrem de cianotic. Analizele făcute la unitatea medicală amintită au relevat că acesta avea gaze arteriale normale, dar saturaţia era tot de 70%, iar cianoza persista, astfel că a fost transferat de urgenţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon, din Iaşi. Aici, el a declarat că a consumat cantităţi mari de apă de la izvoare aflate între localităţile Huşi şi Crasna”, a spus prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.
 
Conform acesteia, bărbatul a susţinut că este şofer şi, pe drum, s-a oprit pentru a bea apă de la izvoarele respective.
 
„Cu albastru de metilen a fost corectată saturaţia la 95%, tegumentele au revenit la normal, iar pacientul a rămas internat la Secţia II Medicală Toxicologie, cu observaţia intoxicaţie cu nitriţi”, a încheiat Diana Cimpoeşu.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase