Home » D:News » Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, închisă după ce drumul a fost distrus de ape

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, închisă după ce drumul a fost distrus de ape

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, închisă după ce drumul a fost distrus de ape
Publicat: 28.07.2018
Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, una dintre cele mai importante atracţii turistice din judeţul Hunedoara, a fost închisă temporar, după ce drumul a fost rupt de o viitură puternică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost afectat de ape în mai multe locuri. Pentru siguranţa turiştilor, situl istoric a fost închis temporar, până la repararea căii de acces, scrie Mediafax.

„Azi-noapte a căzut şi muntele pe drum. Vorbim de copaci, pămât şi piatră, la doi kilometri de Sarmizegetusa. Este blocat totul acolo, un colaps total, un dezastru. Turiştii se întorc înapoi fără niciun fel de problemă, nu au cum să ajungă. Trebuie să se reorienteze spre alte cetăţi dacice care pot fi vizitate. Câteva sute de metri cubi de pământ blochează DJ 705 A, în zona Valea Albă. Este singurul drum de acces către cetate, au plecat utilajele acolo de dimineaţă. Joi au fost două ruperi de nori, una după alta, în interval de două ore, una pe un versant, una pe celălalt şi au făcut prăpădul de pe lume”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Vladimir Brilinsky, administratorul sitului.

Vizitele programate în weekend la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia au fost anulate.

„Este afectat şi situl, în interiorul lui, o alunecare de teren de pe terasa a zecea, din incinta sacră, a luat-o la vale. Niciodată nu a fost aşa grav. În weekend aveam foarte multe vizite planificate, mai ales că, de mâine, începe DacFest, cea mai mare sărbătoare de reconstituire istorică de la Simeria şi aşteptam foarte multe grupuri să vina în vizită”, a declarat Vladimir Brilinsky.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase