Home » D:News » Au amplasat ruşii prima armă în spaţiu? Americanii se tem de un satelit cu un ”comportament straniu”

Au amplasat ruşii prima armă în spaţiu? Americanii se tem de un satelit cu un ”comportament straniu”

Au amplasat ruşii prima armă în spaţiu? Americanii se tem de un satelit cu un ”comportament straniu”
Publicat: 17.08.2018
Pe orbita planetei se află un satelit misterios rusesc. Conform Departamentului de Stat al SUA acesta are un comportament straniu, nemaivăzut până în prezent.

„Nu ştim exact ce este şi nu avem cum să îl verificăm”, a declarat  Yleem D.S. Poblete secretarul controlului armamentului. „Însă intenţiile ruşilor, cu tot respectul pentru acest satelit sunt neclare”, a adăugat ea, 

Conform Science Alert aceste comentarii au fost făcute în cadrul Conferinţei Dezarmării a Naţiunilor Unite din Geneva la câteva zile după ce Statele Unite au declarat că doresc să înfiinţeze o ”Forţă Spaţială” până în 2020. 

După spusele lui Poblete, frica din prezent este un răspuns la un obiect spaţial trimis de Ministerul Apărării din Rusia în octombrie 2017, pe care oficialităţile de le Kremlin l-au descris ca fiind „un aparat de inspecţie spaţială”.

„Comportamentul său în orbită este lipsit de consecvenţă”, a declarat Poblete. Deşi Poblete nu a spus denumirea satelitului, aceasta se referă la un mic satelit denumit Kosmos 2521, ce s-a delimitat de satelitul principal Kosmos 2519 în august 2017. „Partenerii noştrii ruşi probabil vor nega faptul că sistemul lor este ostil. Este însă dificil să determinăm adevăratul scop al obiectului doar prin observarea lui în spaţiu”, a adăugat ea. 

Deşi nu există alte dovezi decât „comportamentul anormal” care să sugereze că satelitul ciudat ar putea fi o armă spaţială, SUA consideră că orice limitare a analizării obiectului reprezintă o încălcare a Tratatului privind Amplasarea Armelor în Spaţiu. 

Un dipomat rus aflat la conferinţa de la Geneva a infirmat zvonurile şi a adeclarat că sunt „acuzaţii bazate pe suspiciuni, supoziţii şi aşa mai departe”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase