Home » D:News » Top 10 alimente şi băuturi pe care le poţi consuma pe timp de caniculă

Top 10 alimente şi băuturi pe care le poţi consuma pe timp de caniculă

Top 10 alimente şi băuturi pe care le poţi consuma pe timp de caniculă
Publicat: 22.08.2018
Vara, când temperaturile devine tot mai sufocante, trebuie să acordăm o atenţie specială alimentaţiei. Aceasta trebuie sa fie echilibrată şi să aducă un aport optim de nutrienţi şi minerale. Astfel, vom putea duce la capăt toate îndatoririle zilnice.
“Pentru a elimina riscul deshidratării, recomand consumul de alimente bogate în apă, în special fructe şi legume. Organismul are nevoie de 1 litru şi jumătate-2 litri de apă pentru reabsorbţia volumului de lichide şi de săruri minerale pierdute prin transpiraţie”, spune nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?!
 
Iată care sunt, în opinia specialistului, alimentele şi lichidele la care nu trebuie să renunţăm în această perioadă!
 
Castraveţii nu sunt doar o gustare răcoritoare şi crocantă, ci şi legume de vară sănătoase şi gustoase, cu beneficii uimitoare asupra sănătăţii. Castraveţii sunt compuşi în proporţie de 95% din apă, ceea ce înseamnă că într-o zi călduroasă de vară ne pot ajuta să ne menţinem hidrataţi.
 
Există multe moduri de a ne bucura de beneficiile castraveţilor, aceştia putând fi consumaţi atât cruzi în salate, cât şi muraţi. Însă castraveţii pot fi folosiţi şi ca o bază excelentă pentru sucul de legume, ar asta pentru că au o aromă răcoroasă şi conţin apă. La această bază se poate adăuga spanac, salată verde, pătrunjel, ţelină. Sucurile pot fi o modalitate ideală de a consuma castraveţii.
 
Bogate în apă, frunzele de salată sunt o sursă extraordinară de vitamine, A, B1, B2, B9, C, K, potasiu, magneziu, iod, fosfor, cupru sau zinc.
 
Salata verde este saracă în calorii, saţioasă, accelerează procesul de eliminare şi chiar reglează apetitul, ajutându-ne astfel să scăpăm de kilogramele în plus într-un mod natural şi sănătos.
 
Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase