Home » D:News » Prinţesa Diana punea mare preţ pe acest lucru. Mulţi nu sunt conştienţi de importanţa lui

Prinţesa Diana punea mare preţ pe acest lucru. Mulţi nu sunt conştienţi de importanţa lui

Publicat: 19.08.2018
Prinţesa Diana punea în practică un obicei pe care mulţi tind să îl ignore în prezent, deşi studii recente au dovedit importanţa lui. După ce îşi îndeplinea datoriile regale, Prinţesa de Wales îşi făcea timp să trimită scrisori de mulţumire.

Printre actele de caritate pentru care a devenit cunoscută şi apreciată, printre recepţiile şi vizitele regale, prinţesa Diana găsea întotdeauna timp să le mulţumească celor care se gândeau la ea.

Supranumită prinţesa inimilor, prinţesa de Wales avea mereu grijă să redacteze şi să trimită scrisori de mulţumire.

În cartea biografică scrisă de Andrew Morton: ”Her true story” (Adevărata ei poveste), autorul menţionează că după nunta prinţesei Diana cu prinţul Charles, cei doi au primit peste 47.000 de scrisori cu felicitări şi peste 10.000 de cadouri de nuntă. Ajutată de angajaţi, prinţesa Diana a trimis aproape 60.000 de scrisori de mulţumire, arătându-şi astfel recunoştinţa faţă de cei care le-au transmis să aibă parte de o căsnicie fericită. 

Lady Di înţelegea semnificaţia scrisorilor de mulţumire mai mult decât o înţelegeau mulţi alţii.

Potrivit unui studiu recent, multe persoane subestimează valoarea acestor tipuri de scrisori şi nu sunt conştiente de satisfacţia pe care ar putea să le-o aducă destinatarilor.

Cercetătorii americani au realizat un experiment prin care mai multe persoane au primit scrisori de mulţumire şi au fost întrebate apoi cât de mult au apreciat gestul, pe o scală de la 1 la 5. Cei mai mulţi i-au oferit punctajul maxim iniţiativei şi au declarat că s-au simţit cu adevărat surprinşi şi fericiţi când au citit scrisoarea. 

Continuarea pe Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase