Home » D:News » Acestea sunt simptomele carenţei de vitamina D

Acestea sunt simptomele carenţei de vitamina D

Acestea sunt simptomele carenţei de vitamina D
Publicat: 01.09.2018
Te laşi în fiecare zi dezmierdat de soare, mănânci sănătos şi dormi bine, dar eşti tot timpul deprimat, te confrunţi cu o stare de slăbiciune şi transpiri excesiv? Poţi avea o lipsă de vitamina D. Cercetările recente sugerează o legătură între un nivel scăzut de vitamina D şi o serie de afecţiuni, inclusiv diabetul, osteoartrita şi cancerul.
Iată care sunt simptomele care pot anunţa o lipsă de vitamina D! Dacă te regăseşti în acest tablou e bine să mergi la medic.  Acesta îţi va recomanda un test de sânge pentru a determina cu exactitate nivelul vitaminei D.
 
Vitamina D şi disfuncţia erectilă
Dacă partenerul tău suferă de disfuncţie erectilă o cauză poate fi lipsa de vitamina D. Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală constata că bărbaţii care suferă de disfuncţie sexuală severă aveau un nivel semnificativ mai scăzut de vitamina D decât cei cu care se aflau într-o fază mai uşoară a bolii.
 
Bărbaţii diagnosticaţi cu disfuncţie au adesea şi o boală cardiovasculară, care este asociată şi cu o lipsă de vitamina D. Experţii cred că tratarea acestei deficienţe de vitamina D poate ţine la distanţă tot mai multe afecţiuni, printre care şi disfuncţia erectilă.
 
Vitamina D şi transpiraţia excesivă
Transpiraţia excesivă poate trăda o lipsă a vitaminei D. Dacă faţa îţi străluceşte tot timpul, chiar şi atunci când temperatura corpului este normală şi nu faci prea mult efort, este posibil să ai nevoie de mai multă vitamină D. Încearcă să mănânci mai multe alimente bogate în vitamina D.
 
Vitamian D şi durerile de oase
Adulţii care nu primesc suficientă vitamină D se plâng de dureri la nivelul muşchilor şi oasele lor, mai ales în timpul iernii. De asemenea, articulaţiile lor sunt mai rigide dimineaţa. „Durerea se numără printre simptomele carenţei de vitamina D’’, spune Sonya Angelone, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică. Ba mai mult, oasele moi se pot fractura mult mai uşor decât cele grele.
 
Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase