Home » D:News » Unde îşi petrec tot mai frecvent românii vacanţa

Unde îşi petrec tot mai frecvent românii vacanţa

Unde îşi petrec tot mai frecvent românii vacanţa
Publicat: 05.09.2018
Numărul românilor care aleg să îşi petreacă vacanţa de vară în străinătate este în creştere de la an la an, destinaţiile de vacanţă preferate în 2018 fiind Italia, Spania, Anglia, Grecia şi Germania, arată într-un studiu publicat marţi de Vola.ro şi Revolut.

Conform studiului, bugetul mediu al vacanţei de vară a fost de aproximativ 700 de euro, persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani cheltuind semnificativ mai mult decât media. În acelaşi timp, persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani cheltuiesc mai puţini bani în vacanţă, scrie Mediafax.

Studiul a mai concluzionat şi că turiştii români au cel mai mic buget de vacanţă din Europa. De exemplu, utilizatorii Revolut din Spania, Italia şi Franţa cheltuiesc aproximativ 1.100 de euro în vacanţă, în timp ce polonezii şi portughezii cheltuiesc aproximativ 1.000 de euro. Cel mai mare buget de vacanţă, de aproximativ 1.400 de euro, îl au turiştii britanici.

Românii au cheltuit în medie 380 de euro pentru biletele de avion vara aceasta, mai mult decât italienii (309 de euro), francezii (314 euro) sau spaniolii (340 de euro). De asemenea, potrivit Vola.ro, românii preferă să îşi cumpere biletele de avion pentru vacanţa de vară din timp, pentru a economisi până la 40% din preţul biletului de avion.

Şi în privinţa transportului din cadrul vacanţei, turiştii români au cheltuit o sumă considerabil mai mică decât alţi cetăţeni europeni. În cazul turiştilor români, media a fost de 55 de euro/persoană pe transport în vacanţă. Prin comparaţie, cetăţenii din Marea Britanie au cheltuit în medie 70 de euro, iar belgienii şi olandezii au cheltuit aproximativ 80 de euro.

În privinţa cazărilor alese, aproximativ 15% dintre români au ales o vacanţă all-inclusive. Restul românilor au ales să stea în camere de hotel sau în apartamente închiriate pe Airbnb şi au cheltuit în medie 120 de euro/persoană pentru cazare. Polonezii sunt clienţii Revolut care au cheltuit cel mai puţin pe cazare în această vacanţă – în medie, 107 euro/persoană.

Pe mese şi băuturi, românii au cheltuit în medie 130 de euro/persoană, o sumă semnificativ mai mică decât majoritatea utilizatorilor Revolut din Europa. Prin comparaţie, turiştii din Germania, Franţa şi Austria au cheltuit aproximativ 200 de euro/persoană, britanicii au cheltuit 250 de euro, turiştii din Luxemburg au cheltuit 277 de euro, iar cei din Elveţia au cheltuit 252 de euro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase