Home » D:News » Festivalul „Teatru, stradă şi copil” se va desfăşura în Parcul Carol din Bucureşti

Festivalul „Teatru, stradă şi copil” se va desfăşura în Parcul Carol din Bucureşti

Festivalul „Teatru, stradă şi copil” se va desfăşura în Parcul Carol din Bucureşti
Publicat: 09.09.2018
Ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional "Teatru, stradă şi copil" se redeschide în septembrie, în Parcul Carol din Capitală, aducând spectacole şi ateliere de lucru cu marionetele în mijlocul celor mai mici spectatori, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
A treia etapă a festivalului se va desfăşura în perioada 14 – 18 septembrie, la Teatrul Itinerant Ţăndărică din Parcul Carol şi la sediul permanent al Teatrului Ţăndărică. Timp de cinci zile sunt programate spectacole din ţară şi din strănătate, ateliere de jocuri teatrale şi construcţie de marionete şi workshop-ul interactiv „Micul prinţ – o întâmplare”, în cadrul căruia copiii vor parcurge o serie de ateliere de lucru cu marioneta, căreia îi vor putea da viaţă prin senzori ce le permit accesul în lumea 3D, scrie Mediafax.
 
Noutatea acestei ediţii este laboratorul de dramaturgie contemporană DramAnima, ce va trata tema visului şi are ca obiectiv promovarea colaborărilor artistice dintre publicul tânăr şi mediul teatral profesionist ca instrument de cercetare şi creaţie teatrală educaţională, dedicat copiilor şi familiei.
 
Prima zi de întâlniri din Parcul Carol, 14 septembrie, începe la ora 10.00, cu spectacolul „Departe” al Companiei de Teatru Lamatracata, din Spania, în spaţiul Teatrului Itinerant Ţăndărică, reprezentaţia, care durează 50 de minute, adresându-se copiilor cu vârste de peste 5 ani, fiind programată şi de la ora 18.00.
 
De la ora 16.00 are loc atelierul „Micul prinţ – o întâmplare”, un experiment performativ cu marionete la laborator 2 din Teatrul de Animaţie Ţăndărică.
 
În parc, de la ora 17.00, este programat în această primă zi de festival un atelier de jocuri teatrale şi construcţie de marionete (Teatrul Itinerant Ţăndărică – Parcul Carol).
 
„Proiectul cultural «Teatru, stradă şi copil» trebuie să fie un bun al tuturora, un distribuitor de cultură, indiferent de pregătire, statut social pentru că, încă de la începuturile lui, actul teatral se practica şi în amfiteatre, dar şi pe stradă unde receptivitatea era mai mare”, spun organizatorii.
 
Conceptul Festivalului „Teatru, stradă şi copil” presupune conştientizarea, dezvoltarea şi educarea copiilor prin cultură, promovarea valorilor cultural artistice contemporane autohtone şi internaţionale, educarea publicului prin intermediul artei vizuale şi de animaţie, etc. Din dorinţa de a pătrunde în zone lipsite de acces la cultură, Teatrul Ţăndărică a implementat proiectul cultural Teatrul pentru toţi, prin achiziţionarea unui teatru-cort în a avut loc stagiunea de vară a festivalului „Teatru, stradă şi copil”, astfel luând fiinţă un proiect cu caracter unic în peisajul teatral local şi internaţional.
 
Festivalul „Teatru, stradă şi copil” este dedicat copilului şi întregii familii, în organizarea Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Teatrul de Animaţie Ţăndărică. Manifestarea face parte din proiectul Stagiunea de vară, aflat sub motto-ul: „Fă ceva diferit! Du un copil la teatru azi”. În ediţia din acest an, Teatrul Itinerant Ţăndărică s-a aflat în Parcul Sebastian (22 mai – 17 iunie), Parcul Lumea Copiilor (23 iunie – 22 iulie) şi va fi în Parcul Carol (1 – 23 septembrie).
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase