Home » D:News » Un film cu doi actori români, printre care Vlad Ivanov, propunerea Ungariei pentru o nominalizare la Oscar

Un film cu doi actori români, printre care Vlad Ivanov, propunerea Ungariei pentru o nominalizare la Oscar

Un film cu doi actori români, printre care Vlad Ivanov, propunerea Ungariei pentru o nominalizare la Oscar
Publicat: 12.09.2018
Lungmetrajul "Sunset", de Laszlo Nemes, cu actorii români Vlad Ivanov şi Levente Molnár, este propunerea Ungariei pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza în 2019, potrivit Variety.
Regizorul maghiar Laszlo Nemes, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2016, cu „Son of Saul”, în care a jucat acelaşi Levente Molnár, a revenit cu „Sunset”, prezentat în premieră la Festivalul de la Veneţia 2018 (29 august – 8 septembrie).
 
La Festivalul de Film de la Veneţia, lungmetrajul a primit premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI Award), scrie Mediafax.
 
Vlad Ivanov interpretează rolul lui Oszkar Brill, un proprietar de magazin care o leagă pe eroina din film de trecutul familiei sale. Povestea din noul film al lui László Nemes are loc în Budapesta, în 1913 şi prezintă căutările unei tinere de 20 de ani, pe urmele unui frate pierdut şi transformat, în diverse medii din lumea din pragul Primului Război Mondial.
 
László Nemes este un regizor maghiar, născut în 1977. Pe lângă Oscar, lungmetrajul său de debut, „Fiul lui Saul/ Saul fia”, lansat în 2015, a obţinut marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes şi trofeul pentru cel mai bun film străin la Globurile de Aur, precum şi BAFTA. Nemes a crescut în Franţa şi a lucrat ca asistent al celebrului Béla Tarr, iar studile în regie de film le-a făcut la New York.
 
Anul acesta, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin i-a revenit peliculei „Una Mujer Fantástica/ A Fantastic Woman”, de Sebastián Lelio (Chile).
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase