Home » D:News » Dacă nu eşti vampir, sângele nu este elixirul tinereţii şi chiar este contraindicat să-l bei

Dacă nu eşti vampir, sângele nu este elixirul tinereţii şi chiar este contraindicat să-l bei

Dacă nu eşti vampir, sângele nu este elixirul tinereţii şi chiar este contraindicat să-l bei
Publicat: 24.09.2018
Un studiu recent a inspirat titluri şi comentarii care spun că „dacă bei sângele persoanelor tinere vei trăi mai mult şi vei preveni bolile care vin odată cu bătrâneţea”. În primul rând, studiul nu spune acest lucru, iar în al doilea rând, consumul de sânge este contraindicat.

Într-un articol recent publicat în revista Nature, cercetătorii conduşi de Linda Partridge, de la Universitatea College London, au plecat de la ideea că deşi oamenii trăiesc mai mult în această eră, ultimii ani ai vieţii nu sunt tocmai fericiţi, ajungând în urma experimentelor la concluzia că injectarea anumitor tipuri de proteine găsite în sânge ajută şoarecii în probleme legate de îmbătrânire, precum declinul cognitiv, informează Popular Science.

De aici la un acces de egoism care presupune consumarea sângelui tinerilor pentru a te menţine în formă este cale lungă.

Apoi, mei există şi problema conţinutului sângelui. Acesta poate avea diverşi patogeni, iar consumarea poate duce la infecţii. De asemenea, spre deosebire de animalele care au evoluat pentru a se hrăni cu sânge, oamenii se pot trezi cu o supradoză de fier.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un test de sânge revoluţionar poate prezice data naşterii şi poate ajuta în problema naşterilor premature

Ce este sângele şi ce face el? Tot ceea ce doreai să ştii despre sânge – explicat într-o excelentă animaţie (VIDEO)

Motivul pentru care sângele este întotdeauna roşu, chiar dacă venele par albastre prin piele

PREMIERĂ în medicină: pot fi create artificial vase de sânge care se pot dezvolta în interiorul organismului. Importanţa este uriaşă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase