Home » D:News » Jocul care pune în pericol siguranţa copiilor. Un băieţel şi-a rupt mâna după ce a încercat să reproducă mişcările personajelor

Jocul care pune în pericol siguranţa copiilor. Un băieţel şi-a rupt mâna după ce a încercat să reproducă mişcările personajelor

Jocul care pune în pericol siguranţa copiilor. Un băieţel şi-a rupt mâna după ce a încercat să reproducă mişcările personajelor
Publicat: 17.09.2018
Charley Dale, mamă a trei copii, le avertizează pe tinerele mămici de pericolele unui joc online denumit Fortnite, după ce băiatul ei de patru ani şi-a rupt mâna, în timp ce încerca să recreeze o mişcare din aplicaţia respectivă.

Harrison Day a lipsit chiar în prima zi de la şcoală, după ce şi-a rupt mâna încercând să imite mişcările dintr-un joc online multiplayer popular, care abordează tema supravieţuirii într-o eră post-apocaliptică, scrie Gândul.

Charley Dale, în vârstă de 31 de ani, l-a băgat pe puşti la culcare, dar acesta s-a furişat în camera fratelui mai mare, Joshua, unde acesta se uita la clipuri video cu jocul Fortnite pe YouTube.

Câteva zile mai târziu, Harrison a decis să imite mişcările din joc, cum ar fi saltul cu umbrela de pe toboganul din curtea familiei sale – dar totul s-a terminat prost pentru copil.

Charley, care mai are un băieţel de un an, a declarat: „L-am văzut pe fereastra de la bucătărie. Se juca în grădină. Apoi a încercat să sară din partea laterală a toboganului şi a alunecat. Am sunat la 999, Harrison a urlat o oră de durere. Nu i-a ieşit osul, dar braţul era deplasat. A fost îngrozitor. Nu am văzut aşa ceva”, a povestit mama băiatului.

În trecut, autorităţile britanice i-au avertizat pe părinţi să fie atenţi la siguranţa copiilor, când aceştia din urmă se joacă Fortnite. Pe de altă parte, creatorul jocului, Epic Games, a precizat că acesta NU este recomandat copiilor sub 13 ani, în Marea Britanie.

Alţi părinţi au reclamat faptul că micuţii au devenit dependenţi de Fortnite sau au încărcat excesiv facturile de date mobile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase