Home » D:News » Nadia Comăneci, invitata proiectului „100 de chipuri româneşti”

Nadia Comăneci, invitata proiectului „100 de chipuri româneşti”

Nadia Comăneci, invitata proiectului „100 de chipuri româneşti”
Publicat: 21.09.2018
Nadia Comăneci este, vineri, de la ora 14.00, invitata proiectului "100 de chipuri româneşti", în cadrul căruia, timp de un an, sunt adunate imagini ale celor mai relevanţi români ai momentului, cu aceeaşi tehnică fotografică folosită pe 1 decembrie 1918, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Demonstraţia de fotografie îi aparţine lui Radu Chindriş, din Alba Iulia, cel care a recondiţionat aparatele vechi de o sută de ani special pentru acest proiect. Acesta va realiza portretul campioanei într-o sesiune foto care are loc în Bucureşti, scrie Mediafax.

„Cu aceeaşi ocazie vom descoperi împreună mesajul pe care Nadia îl lasă generaţiilor următoare. Proiectul (…) este o iniţiativă privată care îşi propune să facă o radiografie a societăţii româneşti în încercarea de a stabili cine sunt de fapt «cei mai valoroşi români în anul Centenar». Pe pagina 100deChipuri.ro, publicul va avea ocazia să voteze personalităţile propuse, ale căror portrete au fost realizate folosind aceeaşi tehnică şi aparate din timpul Marii Uniri”, anunţă organizatorii.

Până în prezent, au fost fotografiate deja peste 80 de personalităţi sportive, academicieni, oameni de afaceri, medici, dar şi nume mai puţin cunoscute, dar la fel de valoroase în domeniile pe care le reprezintă. Au fost Simona Halep, Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Gheorghe Hagi, Helmuth Duckadam, Ivan Patzaichin, Leonard Doroftei, Mihai Leu, Tudor Gheorghe, Dumitru Prunariu, Alexandru Tomescu, Nicolae Voiculeţ, Răzvan Theodorescu, Emil Hurezean, Cristian Tudor Popescu, Adrian Cioroianu şi mulţi alţii.

Sesiunile sunt publice şi pot fi urmărite pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorii au insistat că niciun politician nu va fi fotografiat, considerând că „aceste funcţii vremelnice nu îşi găsesc locul în albumul de înaltă ţinută ce va fi lansat pe 26 noiembrie. Pe 1 decembrie 2018, echipa proiectului va fi prezentă la Alba Iulia, unde va reface cu cinci aparate diferite imaginile istorice realizate cu o sută de ani în urmă de fotograful Samoilă Mârza”.

Şedinţele fotografice se desfăşoară în lobby-ul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucureşti, o clădire aleasă de organizatori pentru istoria sa de 104 ani.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase