Prima pagină D:News

Un diamant roz foarte rar, scos la licitaţie pentru minim 30 de milioane de dolari

Ana Obretin 10.06.2018 | ● Vizualizări: 323

The Pink Legacy (Moştenirea roz), un diamant roz de aproape 19 carate, evaluat la 30 - 50 de milioane de dolari, va fi scos la licitaţie pe 13 noiembrie, la filiala din Geneva, Elveţia, a casei Christie's, potrivit Reuters.

Diamantul de 18,96 de carate, cu o tăietură dreptunghiulară, din categoria roz aprins (fancy vivid), este în prezent expus la casa Christie's din Londra.

În istoria de aproape 250 de ani a casei Christie's, doar patru diamante roz din clasa "fancy vivid" şi de peste 10 carate au fost puse în vânzare, iar The Pink Legacy este cel mai mare dintre ele şi ar putea stabili un nou record de preţ.

 
Diamantul face parte din colecţia Oppenheimer, familia care a fondat una dintre cele mai mari companii specializate în exploatarea şi comerţul cu diamante - De Beers.
 
Recordul de preţ per carat pentru un diamant roz din această categorie a fost stabilit în noiembrie 2017, când la filiala din Hong Kong a casei Christie's a fost vândută nestemata de aproape 15 carate The Pink Promise (Promisiunea roz), pentru 32.480.500 de dolari.

 

Tag-uri: diamant | licitatie | elvetia