Home » D:News » Cutremurul din Indonezia. Peste 830 de persoane au murit

Cutremurul din Indonezia. Peste 830 de persoane au murit

Cutremurul din Indonezia. Peste 830 de persoane au murit
Publicat: 30.09.2018
Cel puţin 832 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului şi tsunamiului devastator care au lovit insula indoneziană Sulawesi, anunţă agenţia naţională pentru dezastre din Indonezia, transmite BBC.

Mulţi oameni au fost prinşi sub dărâmăturile clădirilor care s-au prăbuşit în cutremurul cu magnitudinea de 7.5, de vineri, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Sutopo Purwo Nugroho, la o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Cutremurul a declanşat valuri de tsunami de până la şase metri, iar zona afectată a fost mai mare decât s-a crezut iniţial, a adăugat acesta.

Salvatorii au săpat cu mâna în căutarea supravieţuitorilor în oraşul indonezian Palu.

Există preocupări deosebite cu privire la oraşul Donggala, unde impactul este încă neclar.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Indoneziene pentru Managementul Dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho, estimează că 2,4 milioane de persoane au fost afectate de cutremurul de vineri, anunţă CNN.

Nugroho a declarat că 71 de străini au fost în Palu în timpul cutremurului şi doi au fost evacuaţi în siguranţă în Jakarta. Nu există informaţii privind starea celorlalţi.

Supravieţuitorii au trecut prin apele rezultate în urma inundaţiilor şi prin grămezi de moloz. Un centru comercial s-a transformat în moloz, iar cupola mare a unei moschei s-a prăbuşit în oraşul Palu, care are 350.000 de locuitori.

Familiile aveau puţinele obiecte pe care le-au putut recupera în pungi de plastic şi rucsaci la adăposturi în aer liber unde mii de oameni sperau să primească ajutor.

Sute de persoane au fost grav rănite şi cel puţin 17.000 de persoane au rămas fără adăpost, a spus Nugroho.

Lipsa echipamentelor grele şi a personalului a încetinit eforturile de salvare în oraşul de coastă Palu, unde muncitorii au început duminică căutările pentru a salva aproximativ 50 de persoane prinse sub dărâmăturile unui hotel prăbuşit.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase