Home » D:News » Descoperire surprinzătoare: tot mai mulţi tineri aleg să nu consume alcool

Descoperire surprinzătoare: tot mai mulţi tineri aleg să nu consume alcool

Descoperire surprinzătoare: tot mai mulţi tineri aleg să nu consume alcool
Publicat: 13.10.2018
Conform unui nou studiu publicat în BMC Public Health, tinerii din Anglia nu doar consumă mai puţin alcool, ci din ce în ce mai mulţi dintre ei aleg să nu consume deloc.

Cercetătorii de la University College London au examinat date de la 9.699 de oameni cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani ca parte din Health Survey for England pe perioada 2005 – 2015. Aceştia au arătat că proporţia de persoane care nu beau alcool a crescut de la 18% în 2005 la 29% în 2015, scrie Science Daily.

Autorii studiului au găsit că această tendinţă a apărut ca urmare a numărului crescut de oameni care nu au băut niciodată, de la 9% în 2005 la 17% în 2015. De asemenea, există o descreştere a numărului de tineri care au băut peste limita recomandată (de la 43% la 28%). 

„Creşterea lipsei de consum de alcool între persoanele tinere a fost găsită în mai multe grupuri, atât în zonele de nord, cât şi în zonele din sud ale Angliei şi în toate clasele sociale. Acest lucru sugerează că lipsa consumului de alcool devine o tendinţă la tineri care ar putea fi cauzată de factori culturali”, a precizat Linda Ng Fat, autoarea noului studiu.

„Aceste tendinţe are trebui primite cu bucurie din punctul de vedere al sănătăţii”, a adăugat cercetătoarea.

Totuşi, reducerea consumului de alcool nu a fost găsită la minorităţile etnice, la cei cu sănătate mintală precară şi la fumători, sugerând că astfel de comportamente sunt încă adânc înrădăcinate.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Când consumul de alcool duce la alcoolism şi cum se poate combate acesta

Cel mai mare studiu de acest fel scoate la iveală pericolele reale ale alcoolului

Ce se întâmplă în corpul nostru când bem alcool?

Cum e mai rău să bei alcool: puţin şi des sau rar şi mult?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase