Home » D:News » Oamenii de treabă sunt codaşi când vine vorba de bani, conform unui nou studiu de amploare

Oamenii de treabă sunt codaşi când vine vorba de bani, conform unui nou studiu de amploare

Oamenii de treabă sunt codaşi când vine vorba de bani, conform unui nou studiu de amploare
Publicat: 16.10.2018
Oamenii cu personalitate plăcută şi caldă au predispoziţia să ajungă la proverbiala „sapă de lemn” sau să înfrunte mai multe dificultăţi financiare comparativ cu persoanele mai puţin agreabile, nu pentru că sunt mai cooperante sau mai altruiste, ci pentru că nu pun atât de multă valoare pe bani, conform unui nou studiu publicat recent în American Psychological Association.

„Am fost interesaţi în înţelegerea modului în care o personalitate caldă şi plăcută, sau cum îi spun cercetătorii, agreabilitate, este asociată cu rezultate financiare negative”, a precizat Sandra Matz de la Columbia Business School şi autoare principală a studiului. „Studiile anterioare au sugerat că agreabilitatea este asociată cu un venit mai scăzut. Voiam să vedem dacă această asociere este adevărată şi pentru alţi indici, iar dacă acesta este cazul, să înţelegem de ce persoanele de treabă termină ultimele”, a adăugat cercetătoarea.

Matz şi Joe Gladstone de la University College London au analizat datele de la mai mult de 3 milioane de participanţi folosind mai multe metode, de la chestionare naţionale, la datele conturilor din bănci, la datele geografice disponibile. Analizele lor au investigat dacă motivul pentru care persoanele agreabile au probleme financiare este stilul de negociere mai cooperant sau dacă pun valoare mai puţină pe bani. Au ajuns la concluzia că este vorba despre ultima situaţie, oamenii cu personalitate agreabilă nu pun atât de mult accentul pe situaţia financiară, scrie Medical Xpress.

„Am găsit că agreabilitatea este asociată cu indicatorii dificultăţilor financiare”, a precizat Gladston. „Relaţia aceasta pare să fie condusă de faptul că persoanelor agreabile nu le pasă atât de mult de bani, aşadar sunt expuşi unui risc mai ridicat de o mai proastă administrare a finanţelor”, concluzionează cercetătorul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Bazându-se pe date noi, cercetătorii au determinat (încă) patru tipuri de personalitate

O metodă puţin cunoscută dar EFICIENTĂ de a câştiga bani pe internet

Cine suntem cu adevărat? Personalitatea noastră se schimbă în funcţie de limba vorbită

Talentul de a câştiga bani se dezvoltă încă din viaţa intrauterină

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase