Home » D:News » Trump nu crede că schimbările climatice sunt o „farsă”, dar că oamenii de ştiinţă au o agendă politică

Trump nu crede că schimbările climatice sunt o „farsă”, dar că oamenii de ştiinţă au o agendă politică

Trump nu crede că schimbările climatice sunt o „farsă”, dar că oamenii de ştiinţă au o agendă politică
Publicat: 16.10.2018
Preşedintele american Donald Trump a declarat, într-un interviu pentru CBS News, că nu crede că schimbările climatice sunt o "farsă", însă nu este sigur dacă sunt cauzate de activitatea umană, şi a acuzat oamenii de ştiinţă că au o "agendă politică".
„Cred că ceva se întâmplă. Ceva se schimbă şi se va schimba înapoi din nou. Nu cred că este o farsă, cred că este probabil o diferenţă”, a declarat Trump într-un interviu.
 
„Încă nu ştiu dacă asta este cauzată de om”, a completat liderul SUA, adăugând: „Nu vreau să dau trilioane şi trilioane de dolari. Nu vreau să pierd milioane şi milioane de locuri de muncă. Nu vreau să fiu pus în dezavantaj”.
 
Preşedintele SUA şi-a exprimat şi lipsa de încredere în experţii care susţin că schimbările climatice sunt reale şi cauzate de activitatea umană, acuzând oamenii de ştiinţă că au „o mare agendă politică”, scrie Mediafax.
 
Donald Trump a declarat în trecut că schimbările climatice sunt „farsă” şi a promis să „anuleze” Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră dăunător afacerilor americane.
 
În luna iunie 2017, preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.
 
După ce Siria a aderat în luna noiembrie 2017 la acordul climatic, SUA au rămas singura ţară care nu aplică pactul global privind combaterea schimbărilor climatice.
 
Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC), un organism ştiinţific însărcinat cu evaluarea riscurilor generate de schimbările climatice, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2007, avertiza într-un raport recent că fluctuaţiile naturale de temperatură sunt exacerbate de activităţile umane, care au provocat o creştere de aproximativ 1 grad Celsius a temperaturii globale faţă de perioada preindustrială.
 
IPCC a comunicat că schimbările climatice pot fi oprite doar dacă populaţia lumii introduce o serie de schimbări majore şi costisitoare, cum ar fi reducerea drastică emisiilor de dioxid de carbon sau renunţarea aproape în totalitatea la utilizarea cărbunelui.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase