Home » D:News » Lucrări urgente necesare pentru siguranţa Cazinoul din Constanţa

Lucrări urgente necesare pentru siguranţa Cazinoul din Constanţa

Lucrări urgente necesare pentru siguranţa Cazinoul din Constanţa
Publicat: 18.10.2018
Lucrări de primă urgenţă, care să pună în siguranţă clădirea Cazinoului din Constanţa până când va demara restaurarea acesteia, vor debuta săptămâna viitoare, urmând să fie realizate pe cheltuiala companiei care va lucra acolo, a anunţat, luni, primarul Constanţei, Decebal Făgădău.
Potrivit primarului Constanţei, Decebal Făgădău, există deja avizul Ministerului Culturii pentru aceste lucrări, care urmează să fie demarate din 22 octombrie, scrie Mediafax.
 
„Lucrările de punere în siguranţă, lucrările de primă urgenţă, vor începe pe data de 22 octombrie. Lucrările vor fi realizate într-un parteneriat încheiat între municipiul Constanţa şi o companie. Municipiul a emis autorizaţia de construire, de fapt un pachet certificat de urbanism şi autorizaţia de construire pentru lucrări de primă urgenţă. Am obţinut avizul Ministerului Culturii pentru aceste lucrări”, a declarat, luni, primarul Constanţei, care a explicat că este vorba despre lucrări generale.
 
Lucrările vor fi finalizate în aproximativ o lună, urmând să fie montat gard de restricţionare a accesului, policarbonat la ferestrele sparte sau care lipsesc, se vor face reparaţii la şarpantă, va fi pusă învelitoarea, care lipseşte, vor fi curăţate jgheaburi şi se va evacua apa, vor fi demontate candelabreke, vor fi realizate hidroizolaţii la terase. Aceste lucrări vor fi finalizate în data de 14 noiembrie.
 
Primarul a mai precizat că aceste lucrări de „punere în siguranţă” a clădirii Cazinoului din Constanţa vor fi suportate integral de compania respectivă, câştigul ei fiind „de imagine”.
 
„După ce am făcut o mulţime de conferinţe pe subiectul Cazino, mai multe companii s-au arătat interesate să sprijine acest efort de punere în siguranţă al Cazinoului. Una dintre aceste companii ne-a făcut o ofertă concretă, avem un contract de parteneriat între municipalitate şi această companie, noi acordăm tot sprijinul, autorizaţii, grupul de lucru local, specialiştii ş.a.m.d., iar compania va face aceste lucrări până de Ziua Dobrogei”, a declarat primarul Constanţei.
 
Decebal Făgădău a mai anunţat că reabilitarea Cazinoului se va face inclusiv cu restauratori ce vor munci „pro bono”, costul total urmând să fie reevaluat.
 
„Am avut o întâlnire foarte bună cu Asociaţia Restauratorilor din România şi am încredere că de data aceasta proiectul de reabilitare şi de restaurare al cazinoului din Constanţa va fi unul plin de succes. Foarte mulţi oameni de specialitate şi-au arătat disponibilitatea de a lucra pro bono. Este o lucrare ce va rămâne în CV-ul oricărui specialist. (…) CNI (Compania Naţională de Investiţii – n.r.) este în plină procedură de actualizare a DALI (documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie – n.r.). Se vor aproba şi noii indicatori tehnico-economici pentru că, vă daţi seama, faţă de cei aprobaţi în februarie 2015, doar dacă luăm cursul leu-euro s-a schimbat valoarea. Probabil va creşte, nu va fi doar 11 milioane de euro, probabil va fi mai mult”, a mai declarat primarul Decebal Făgădău, precizând lucrările de restaurare ale clădirii Cazinoului din Constanţa vor începe în actualul său mandat.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase