Home » D:News » Humvee la pământ! Armata SUA, protagonista unui incident bizar

Humvee la pământ! Armata SUA, protagonista unui incident bizar

Humvee la pământ! Armata SUA, protagonista unui incident bizar
Publicat: 27.10.2018
Un vehicul militar Humvee a fost lansat accidental dintr-un avion de transport C-17, deasupra unei păduri de lângă Fort Bragg, Carolina de Nord.

Incidentul s-a petrecut miercuri, în timpul unor teste şi vehiculul a fost paraşutat la aproape 11 km distanţă de punctul stabilit, scrie Gândul

„Vehiculul a fost lansat prea devreme din aeronava C-17, în jurul orei locale 1PM”, a declarat Lt. Col. Mike Burns, pentru CNN.

„Ceea ce este mai important: nu au existat răniţi şi nici pagube materiale”, a adăugat oficialul militar, spunând că singurii care au avut de suferit au fost „câţiva copaci”.

Paraşuta vehiculului Humvee s-a deschis conform procedurii şi „incidentul se află în atenţia autorităţilor”, a mai precizat Burns.

Avionul militar C-17 a decolat de la Baza Aeriană Charleston, potrivit oficialilor Forţelor Aeriene americane.

Burns a mai declarat pentru CNN că armata testează frecvent noile echipamente şi proceduri, pentru a asigura transporturi şi livrări aeriene adecvate, în cazul echipamentelor militare.

C-17 este „cel mai flexibil avion de transport din flotă”, potrivit armatei americane. Acest tip de aparat de zbor este folosit pentru transportul soldaţilor şi al echipamentelor. De asemenea, C-17 poate transporta pacienţi în timpul evacuărilor medicale pe calea aerului.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase