Home » D:News » Elon Musk a spus că tweet-ul, care l-a costat 20 de milioane de dolari, a meritat

Elon Musk a spus că tweet-ul, care l-a costat 20 de milioane de dolari, a meritat

Elon Musk a spus că tweet-ul, care l-a costat 20 de milioane de dolari, a meritat
Publicat: 30.10.2018
Directorul executiv al producătorului de maşini electrice Tesla Elon Musk a anunţat că se retrage de pe Twitter timp de câteva zile, la scurt timp după ce a dat un mesaj în care spunea că tweet-ul pentru care a fost amendat cu 20 milioane de dolari „a meritat”.

La finele lunii septembrie Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) l-a acţionat în judecată pe Elon Musk sub acuzaţia că a indus în eroare investitorii, scrie Mediafax.

Procesul a fost intentat după ce Elon Musk a transmis, prin Twitter, pe 7 august, că a obţinut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla şi trecerea acesteia sub control privat prin cumpărarea în cadrul unei tranzacţii de 420 de dolari pe acţiune, un anunţ care a generat confuzie şi a condus la creşterea valorii firmei pe piaţa bursieră.

Însă, Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare afirmă că Elon Musk de fapt nu obţinuse fondurile necesare.

Elon Musk a acceptat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare.

Vineri, Musk a lansat o serie de tweet-uri care priveau lansarea unui sistem autopilot de navigaţie.

Musk a renunţat la serviciul socialmedia, apreciind că „pe Twitter, „like-urile” sunt rare şi critica este brutală. Deci, hardcore. Este minunat”. Un utilizator de Twitter i-a scris: „Ce zici de mesajul care te-a costat 20 de milioane de dolari, câte „like-uri” a strîns?”.

Musk a răspuns la tweet cu „a meritat”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase