Home » D:News » Un meteor explodează! Momentul a fost înregistrat de un britanic – VIDEO

Un meteor explodează! Momentul a fost înregistrat de un britanic – VIDEO

Un meteor explodează! Momentul a fost înregistrat de un britanic – VIDEO
Publicat: 30.10.2018
Un britanic a reuşit să înregistreze exact momentul în care un meteor explodează şi apoi se dezintegrează deasupra unui castel.

Imaginile şi videoclipul au fost realizate în timpul curentului de meteori Orionide ce a avut loc sâmbătă (20 octombrie). Conform Fox News, Nick Jackson încerca să fotografieze castelul Clun din Shropshire atunci când obiectul spaţial a apărut pe cer. 

Imediat ce a văzut meteorul deasupra castelului, bărbatul a exclamat: „Sper că am reuşit să înregistrez asta”. „Rar vezi un meteor atât de mare, deoarece înregistram traiectoria meteorilor nu am putut verifica imediat filmarea”, a adăugat el. Abia atunci când a ajuns acasă a realizat că a reuşit să înregistreze momentul. 

„Am avut pur şi simplu noroc. Realizam o serie de imagini atunci când a avut loc evenimentul. Cu astfel de lucruri trebuie să fii la locul potrivit, în momentul potrivit”, a afirmat Jackson. 

Curentul de meteori Orionide se produce din reziduurile cometei Halley. Aceasta trece pe lângă Pământ odată la 75 de ani, ultima oară fiind observată în 1986, iar următoarea apariţie va fi în 2061. 

Videoclipul este alcătuit din 30 de imagini. La scurt timp după ce Jackson a publicat videoclipul pe Facebook a devenit viral. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase