Home » D:News » Nudiştii au acum acces într-un muzeu din Columbia

Nudiştii au acum acces într-un muzeu din Columbia

Nudiştii au acum acces într-un muzeu din  Columbia
Publicat: 30.10.2018
Casa artistului columbian Pedro Nel Gomez, cunoscut pentru nudurile pe care le-a pictat, în prezent muzeu, şi-a deschis porţile pentru şaizeci de vizitatori care au străbătut sălile instituţiei fără să poarte niciun fel de articole vestimentare, arată Le Figaro.
Muzeul columbian este o nouă instituţie artistică, după Palais de Tokyo din Paris, Franţa, şi Muzeul Léopold de la Viena, Austria, care a prevăzut acest gen de vizită pentru publicul care preferă nudismul, scrie Mediafax.
 
Casa-muzeu a pictorului Pedro Nel Gomez se află la Medellin, al doilea oraş ca mărime din Columbia, şi a oferit vizitatorilor, în weekend, ocazia unei vizite ghidate pe parcursul căreia publicul nu a purtat haine.
 
„Scopul acestei activităţi este artistic şi are legătură cu dezvoltarea fiinţei umane în raport cu libertatea de a trăi dezbrăcat”, spune Rafael Sandoval, din partea serviciului de comunicare de la comunitatea nudistă Otro Cuento, care a iniţiat evenimentul, citat de Le Figaro.
 
Expoziţia „Nudul, manifest şi libertate” adună 120 de lucrări semnate de Gomez, care a încetat din viaţă în 1984, la vârsta de 84 de ani.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase