Home » D:News » Ziua pitei are loc la Muzeul Ţăranului Român din Capitală

Ziua pitei are loc la Muzeul Ţăranului Român din Capitală

Ziua pitei are loc la Muzeul Ţăranului Român din Capitală
Publicat: 03.11.2018
Un atelier de plăcinte armâneşti cu mătuşa Chiraţa, dedicat copiilor, este vedeta Zilei Pitei, duminică, de la ora 14.00, la Clubul Ţăranului din Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Cei mici sunt aşteptaţi la „Piti cu harauâ”, un atelier practic de plăcinte armâneşti cu mătuşa Chiraţa, scrie Mediafax.
 
„Din cele mai la îndemână ingrediente, gătită diferit în funcţie de anotimp şi de loc: cu caş (telemea sărată), cu praz, urzici, ştevie, spanac, cu varză, carne, sau dulce, cu mere, dovleac. Nelipsită duminicile, de la onomastici, sărbători de-a lungul anului, însoţind aromânii în mai toate momentele: la Lăsata Secului, cu bănuţ ascuns pentru noroc de Anul Nou, la nuntă, dulce. Transmisă din generaţie în generaţie, de la maie la nipoatâ, pita (plăcinta armânească) îndeamnă la poveşti, cântec şi dans!”, spun organizatorii.
 
Atelierul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani. Număr de locuri este limitat la 20, iar înscrierile se fac online.
 
A doua ediţie a Festivalului de film documentar Culese din Balkani are loc de vineri până duminică, programând peste 30 de proiecţii de film documentar, dezbateri pe măsură cu antropologi, etnologi şi regizori, Ziua ţuicii, cu o expoziţie din colecţia Costică Acsinte, cu tururi prin Arhiva de Imagine a Muzeului Ţăranului şi multe alte evenimente.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase