Home » D:News » 100 de baloane tricolore cu mesaje pentru viitor lansate deasupra Galaţiului

100 de baloane tricolore cu mesaje pentru viitor lansate deasupra Galaţiului

Publicat: 01.11.2018
100 de baloane roşii, galbene şi albastre, la care au fost legate mesaje pentru viitor au fost lansate în faţa Primăriei Galaţi, de zeci de elevi, care au marcat, astfel, Centenarul Marii Uniri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Lansarea baloanelor a avut loc, joi, din faţa Primăriei Galaţi, acestea având inscripţionate sau legate texte sau cu mesaje ale copiilor pentru viitor. Organizatorii acţiunii spun că persoanele care vor găsi mesajele vor primi, în acest fel, o lecţie de istorie şi vor fi invitate să participe la alte acţiuni ale elevilor, scrie Mediafax
 
„Liceul unde eu predau ca profesor de istorie a venit cu ideea ca toată lumea să vadă ce se întâmplă în şcoli şi să învăţăm istoria împreună, mici, mari, nu contează. Ne-am gândit la data de 1 noiembrie pentru că Mihai Viteazu, în perioada paşoptistă, devine un simbol al unităţii naţionale. Fiecare copil îşi pune pe balon un mesaj pentru viitor, ce îşi doreşte el, personal, şi ce îşi doreşte pentru ţara lui. Este o lecţie deschisă adresată comunităţii, poate că balonul va ajunge la persoane interesate, acelea vor fi invitate la activităţile noastre”, a declarat profesorul Camelia Nenu.
 
Organizatorii acţiunii spun că ziua lansării baloanelor nu a fost aleasă la întâmplare: în urmă cu 419 ani Mihai Viteazul intra în Alba Iulia şi se proclama domn peste Ardeal, moment care a devenit un simbol al dorinţei românilor din toate provinciile de a trăi într-un stat unitar.
 
„În 1599, pe 1 noiembrie, Mihai Viteazul intra în Alba Iulia. Era primul întregitor de ţară românească. De asta am ales această dată pentru lansarea unor baloane în culorile tricolorului nostru cu mesaje pentru viitor”, a explicat preşedintele Asociaţiei Tinerii şi Viitorul, Ştefania Cojocaru.
 
Evenimentul s-a numit „100 de mesaje către viitor” şi s-a desfăşurat în cadrul proiectului „România mea”, implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi în colaborare cu Ministerul Culturii.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase