Home » D:News » Crearea unei colonii pe Marte în viziunea lui Ron Howard

Crearea unei colonii pe Marte în viziunea lui Ron Howard

Crearea unei colonii pe Marte în viziunea lui Ron Howard
Publicat: 10.11.2018
Printr-un hibrid dramă - documentar, în seria ”Mars” de pe National Geographic, se explorează modul în care oamenii pot deveni o specie interplanetară. Sezonul 2 va începe de 11 noiembrie.

„Când am început seria acum câţiva ani, credeam că era o idee bună să facem o aventură despre mersul pe Marte şi că trebuie să o facem cât de real este posibil”, a precizat Howard. „Dar nu eram sigur că pot crede în ideea de a merge pe Marte. Credeam în ideea explorării spaţiale”, a adăugat acesta.

„Dar pe măsură ce realizam seria şi luam interviuri unor mari gânditori, cred că dintr-un punct de vedere strategic – nu militar – pentru evoluţia speciei noastre, nu este doar ceva viabil, ci sunt un mare susţinător”, a mai adăugat producătorul.

Sezonul 1 din Mars a văzut echipajul la bordul navei Daedalus, iar astronauţii încercau să creeze o colonie pe Planeta Roşie în 2033. Sezonul 2 este la 9 ani distanţă, în 2042, şi urmăreşte evoluţia primei colonii pe Marte. Scenariul abordează problemele de zi cu zi ale locuitorilor, inclusiv primele naşteri pe Planeta Roşie, epidemii şi defecţiuni mecanice, scrie BBC.

Noua serie mai arată şi tensiunile dintre savanţii care vor să studieze planeta şi companiile private care vor să profite de resursele naturale de pe Marte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce nu poate fi teraformată planeta Marte?

Furtunile de praf de pe Marte ar putea crea un ingredient rar ce este utilizat în combustibilul pentru rachete

Un nou studiu arată că astronauţii care vor călători pe Marte vor fi expuşi la o doză letală de radiaţie

O nouă speranţă pentru viaţa de pe Marte. A fost descoperită bacteria ce este rezistentă la chimicalele găsite pe Planeta Roşie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase