Home » D:News » Când este contraindicat implantul dentar

Când este contraindicat implantul dentar

Când este contraindicat implantul dentar
Publicat: 14.11.2018
Rata de succes a implantului dentar este influenţată de starea de sănătate a pacientului. Există anumite afecţiuni care pot contraindica tratamentul prin implant dentar. În general, este important ca pacientul să fie sănătos clinic pentru ca organismul să reziste tratametului prin implant dentar. Medicul Şerban Atanasiu, specializat în implantologie, descrie situaţiile în care implantul dentar este contraindicat.

Există afecţiuni care influenţează procesul normal de vindecare postoperator şi care pot compromite implantul dentar în perioada de osteointegrare. Totuşi, afecţiunea sau boala unui pacient nu contraindică total tratamentul prin implant dacă boala este ţinută sub control prin tratament şi medicaţie corespunzătoare.

Afecţiuni care contraindică tratamentul prin implant dentar
Aritmie
 
Angina pectorală
 
Reumatismul poliarticular
 
Bolile metabolice necontrolate
 
Bolile endocrine (acromegalie, afecţiuni ale tiroidei, obezitate)
 
Administrarea de corticosteroizi
 
Seropozitivitatea (HIV)
 
Unele afecţiuni psihice (anxietate, agitaţie, epilepsie)
 
Fumatul excesiv – deoarece fumatul scade densitatea osoasă (calitatea osului în care se inserează implantul) şi întârzie vindecarea. Deşi fumatul nu reprezintă o contraindicaţie absolută, poate complica lucrurile în perioada de osteointegrare, fiind întâlnită o rată de eşec mai mare la fumători.

Continuarea pe CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase