Home » D:News » Lucrarea de doctorat a lui Stephen Hawking, vândută pentru o sumă record la licitaţie

Lucrarea de doctorat a lui Stephen Hawking, vândută pentru o sumă record la licitaţie

Lucrarea de doctorat a lui Stephen Hawking, vândută pentru o sumă record la licitaţie
Publicat: 10.11.2018
Scaunul cu rotile ce a aparţinut fizicianului Stephen Hawking s-a vândut pentru o sumă de peste 387.000 de dolari în cadrul unei licitaţii.

Scaunul cu piele roşie pe care Hawking l-a utilizat între 1980-1990 şi o serie de obiecte ale sale au fost vândute prin intermediul unei licitaţii online ce a avut loc pe 31 octombrie. Conform Live Science, licitaţia denumită „Pe umerii giganţilor” a inclus şi documente redactate de Isaac Newton, Charles Darwin şi Albert Einstein.

Teza de doctorat a lui Hawking, ce conţine şi semnătura savantului, s-a vândut pentru suma de 763.819 de dolari, fiind cel mai valoros obiect al licitaţiei. Lucrarea s-a aflat în cadrul Universităţii Cambridge din octombrie 1955, înainte ca Hawking să fie diagnosticat cu scleroză amiotrofică laterală.

În 1962, medicii afirmau că Hawking nu va trăi mai mult de doi ani de la momentul diagnosticării, însă el a reuşit să mai trăiască 50 de ani. Printre alte obiecte ce i-au aparţinut savantului, ce au fost vândute la licitaţie, se numără script-ul pentru un episod din „The Simpsons” (8.164 de dolari), o copie a cărţii „Scurtă istorie a timpului”, semnată cu amprenta degetului fizicianului (82.803 dolari) şi o colecţie de premii şi medalii.

Suma obţinută în urma licitaţiei va fi donată Fundaţiei Stephen Hawking şi Asociaţiei pentru Afecţiuni Neuro-motorii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Stephen Hawking şi originea scandaloasă a Universului

Stephen Hawking a avertizat că ”superoamenii” ne vor înlocui. Avea dreptate?

Ce gest a făcut Stephen Hawking înainte de fi imobilizat în scaun cu rotile

Stephen Hawking, o scurtă istorie a unui geniu: ”Să fiu al naibii dacă voi muri înainte să descopăr mai multe din tainele Universului”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase