Home » D:News » Doi oameni încearcă să străbată, fără ajutor de la nimeni, continentul Antarctica. Terminarea traseului ar reprezenta o premieră mondială

Doi oameni încearcă să străbată, fără ajutor de la nimeni, continentul Antarctica. Terminarea traseului ar reprezenta o premieră mondială

Doi oameni încearcă să străbată, fără ajutor de la nimeni, continentul Antarctica. Terminarea traseului ar reprezenta o premieră mondială
Publicat: 14.11.2018
Cei doi bărbaţi care au specializări care cu siguranţă le vor fi de ajutor, vor concura împotriva naturii şi unul împotriva celuilalt, pentru a deveni primul care să străbată Antarctica fără ajutor.

Sportivul american Colin O’Brady, în vârstă de 33 de ani, şi căpitanul în armata britanică Louis Rudd, de 49 de ani, au pornit la drum în călătoria de aproape 1.500 de kilometri pe 31 octombrie, fiecare având saci de dormit, hrană uscată, skiuri, telefoane şi modemuri, un urmăritor GPS şi panouri solare portabile, scrie Fox News.

Pentru ca această călătorie să fie considerată fără susţinere, cei doi nu pot accepta ajutor de la acei puţini oameni pe care îi pot întâlni, nici măcar o ceaşcă de ceai.

Conform New York Times, ultima persoană care a încercat o astfel de expediţie a fost Ben Saunders, care a străbătut aproape 1.300 de kilometri în 2017. Înainte de acesta, exploratorul britanic Henry Worsley a fost la doar 50 de kilometri de linia de sosire când a trebuit să fie salvat. Din păcate, după câteva zile, a murit din cauza unei infecţii.

„Felul în care mă consolez în această expediţie este că nimeni nu trage în mine”, a precizat Rudd, veteran de răzoi în Irak, Afganistan şi Kosovo.

O’Brady, care a crescut în Portland, Oregon, a avut un accident în Thailanda în anul 2008 care i-a schimbat viaţa. Picioarele sale au ars atât de rău încât doctorii au spus că nu va mai merge normal niciodată, dar la 18 luni după accident a participat la un triatlon olimpic.

Temperaturile din Antarctica pot ajunge şi la -45 de grade Celsius, cu vânturi puternice şi furtuni, astfel că riscul instalării hipotermiei şi a degerăturilor este extrem de ridicat.

Călătoria va dura circa 2 luni, terminându-se undeva la cumpăna dintre cei doi ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Primul român care a ajuns în Antarctica

Urmele unui continent străvechi au fost descoperite sub stratul de gheaţă din Antarctica

A fost creată cea mai complexă şi precisă hartă a Antarcticii

În Antarctica au fost descoperite singurele fiinţe capabile să supravieţuiască în spaţiu!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase